Home Nieuws Roger Schmidt trots op PSV: ‘Wij waren de betere ploeg’

Roger Schmidt trots op PSV: ‘Wij waren de betere ploeg’

927
0

De ene nederlaag is de andere nederlaag niet, moet Schmidt gedacht hebben na de wedstrijd van PSV in Lissabon.

Ook Roger Schmidt zat langs de lijn te wachten op de gelijkmaker, die zeker in de lucht hing in het Stadion Da Luz in Lissabon. PSV greep Benfica bij de strot en liet feitelijk niet meer os, maar die ene treffer in de vorm van de gelijkmaker, bleef toch uit.

Na afloop was Schmidt nuchter als altijd maar complimenteerde zijn ploeg met de wedstrijd. ‘Ik ben blij met de prestatie van vanavond’, reageerde Schmidt tegenover RTL 7. ‘We speelden een goede wedstrijd en waren de betere ploeg. We verdienden meer dan 2-1. Maar het is een knock-outsysteem, dus we krijgen nog een wedstrijd. De uitgangspositie is niet ideaal, maar we hebben er vertrouwen in.’

PSV liet zich in de eerste 15 minuten aftroeven tegen Benfica, dat de score na tien minuten opende en voor rust nog eens toesloeg na een klutssituatie voor de ogen van Drommel. ‘Maar ook in de eerste helft speelden we goed’, vond Schmidt. ‘Er waren twee momenten waar zij scoorden, dat ging te makkelijk. Maar wij hadden ook onze momenten, betere dan Benfica. Ik had geen zorgen in de rust. Alles was nog mogelijk.’

In de laatste weken van de transferperiode hoopt PSV zich nog te versterken, bijvoorbeeld met een aanvaller. Schmidt acht versterkingen noodzakelijk. ‘We hebben goede aanvallers, ook op de bank, maar we willen ons nog meer versterken. Het wordt een lang seizoen met veel wedstrijden. Er is nog genoeg ruimte om de selectie te verbeteren.’

Vorig artikelStadion Da Luz vol met scouts internationale topclubs, Gakpo en Madueke prijken bovenaan de lijstjes
Volgend artikelSchmidt pareert vragen over niet wisselen ‘gespreksonderwerp Sangaré’: ‘Hij is voor ons cruciaal’