Home Nieuws Roger Schmidt tevreden over eerste seizoenshelft

Roger Schmidt tevreden over eerste seizoenshelft

392
0

Roger Schmidt beleefde ondanks de 0-1 van VVV een zorgeloze avond op de bank in het Philips Stadion.

Na afloop stond de Duitser tevreden de pers te woord. In gesprek met Fox Sports gaf Roger Schmidt aan tevreden zijn over de wedstrijd tegen VVV.


“Ik ben zowel tevreden over het resultaat als over de wedstrijd”, aldus Schmidt. “In de eerste helft ging het redelijk. We creëerden kansen en zetten veel druk. Het was niet makkelijk, omdat de tegenstander één moment creëerde en dat direct een goal was. We moesten geduldig blijven en laten zien dat we altijd gefocust konden blijven.”

Schmidt ging verder: “In de tweede helft hebben we het uiteindelijk afgemaakt. Dit soort wedstrijden zijn nooit makkelijk. Helemaal niet als de tegenstander als eerste scoort. Als je dan laat zien dat je er nog altijd in gelooft en er altijd voor gaat, is dat een heel goed teken.”

Dumfries liet na afloop weten dat Schmidt in de rust boos was geworden maar dat wist Schmidt te weerspreken tegenover FOX. “Ik kan soms best boos worden, maar dat was ik vandaag niet”, zo gaf hij aan. “Ik had al een moeilijke wedstrijd verwacht en dat was het ook. We bereiden ons altijd voor op dit soort momenten. Als het moeilijk gaat, moeten we gefocust blijven en ons plan blijven volgen. Dat heb ik ze verteld in de rust. In de tweede helft lieten we aan het begin zien dat we wilden winnen en we de kwaliteit daarvoor hebben. Ik ben erg blij, omdat het vanaf het begin erg lastig was. Het was een test en dat hebben we goed gedaan.”

Uiteindelijk kijkt Schmidt tevreden terug op de eerste seizoenshelft. “Het was de afgelopen maanden erg zwaar voor ons. We hebben nu vijf wedstrijden in twaalf dagen gewonnen in drie verschillende competities”, zei hij daarover. “Het was vandaag zeker niet perfect. We waren niet helemaal fris. Het was voor de wedstrijd al duidelijk dat we dat niet 90 minuten konden zijn. Ik weet wat mijn spelers kunnen doen en als je alles in acht neemt was het een goede wedstrijd en een verdiende overwinning.”


Facebook Comments Box