Home Nieuws Roger Schmidt terecht complimenteus over sterk en fit PSV maar overdrijft over...

Roger Schmidt terecht complimenteus over sterk en fit PSV maar overdrijft over Carlos Vinícius

1086
0

Een nederlaag die hard aan komt in Eindhoven. Onnodig en onverwacht moest PSV de punten laten aan AS Monaco.

Na afloop ging het over een aantal zaken die niet goed gingen, waar er ook heel veel wel goed ging. PSV liet de fans in de tweede helft genieten van het agressieve spel. De ploeg van Schmidt was bovendien erg fit en sterk in de duels. In gesprek met ESPN gaf Roger Schmidt aan zeer teleurgesteld te zijn.


“Zeker in de tweede helft speelden we fantastisch. We toonden veel geduld en kwaliteit. Tactisch gezien waren we top-top”, aldus Schmidt. “We deden er alles aan om te winnen, maar uiteindelijk moeten we accepteren dat Monaco in de tweede helft één keer in het strafschopgebied kwam en een oplossing wist te vinden.”

Volgens de trainer zijn er zeker positieve dingen uit de wedstrijd te halen en daar heeft de coach natuurlijk volledig gelijk in. “Het doet nu pijn dat we hebben verloren, maar we kunnen de wedstrijd ook zien als een goede stap in de ontwikkeling”, zo gaf hij aan. “We hebben in een internationale wedstrijd weer laten zien dat we in onszelf geloven en het verschil kunnen maken tactisch gezien. We kunnen veel goede dingen halen uit deze wedstrijd, maar nu is de teleurstelling er wel.”

In de eerste helft maakte PSV een mindere indruk maar halverwege de eerste helft liet het elftal van Schmidt al zien veel en veel sterker te zijn dan de Franse opponent. “We hadden toen twee problemen. We waren niet klaar voor hun tegenaanvallen. We hebben aan het eind een paar situaties op kunnen lossen, maar dat hadden we beter moeten doen. Dat deden we in de tweede helft ook”, zei hij daarover. “We hadden aanvallend veel goede momenten, maar waren uiteindelijk niet scherp genoeg in onze keuzes en de passes. We maakten daar soms de verkeerde keuze. In de rust hebben we er over gesproken en in de tweede helft hebben we dat beter gedaan.”

De Duitse trainer was na afloop duidelijk voornemens om zijn spits in bescherming te nemen en hem zelfs meer zelfvertrouwen te geven. Schmidt sprak uit zeer tevreden te zijn over Carlos Vinícius. Het zorgde voor een lichtelijk overdreven lofzang over een spits die veel tekort komt.

“Naar mijn mening speelde hij een topwedstrijd en was hij de juiste keuze voor die positie voor vandaag”, zegt de coach tegenover het Eindhovens Dagblad. “Hij kan de bal onder druk in bezit houden en is fysiek sterk. Hij gaf alles en was gemotiveerd. Ik ben tevreden met zijn prestatie, omdat hij tot nu toe alleen nog invaller was. Hij heeft laten zien dat hij ons kan helpen in de toekomst.”