Home Nieuws Roger Schmidt steeds enthousiaster over van Ginkel: ‘Hij kan ons in de...

Roger Schmidt steeds enthousiaster over van Ginkel: ‘Hij kan ons in de toekomst helpen’

373
0

Marco van Ginkel maakt flinke stappen voorwaarts maar is zeker nog niet de speler die hij kan en wil zijn.

Het heeft er alle schijn van dat Roger Schmidt in ieder geval veel toekomst ziet in de middenvelder die er lang uit lag.
In Venlo mocht van Ginkel weer opnieuw invallen en lijkt hij onderdeel te zijn van de plannen van PSV voor volgend seizoen.


Na de wedstrijd in Venlo zei Schmidt in gesprek met het Eindhovens Dagblad het volgende over Marco van Ginkel en diesn toekomst. “Wat betreft Marco moeten we afwachten. Als Chelsea hem terug wil, gaat hij terug. John de Jong kent zijn contractsituatie. Wat hij ook gaat doen, het moet voor zijn carrière en toekomst een goede beslissing zijn.”

Op de vraag vanuit het ED of Schmidt momenteel meer potentie ziet in van Ginkel dan enkele maanden geleden zei Schmidt in de Koel: “Hij was toen nog niet klaar voor wedstrijden en raakte wat nerveus of het nog zou lukken. Ik moest opletten om hem op de goede momenten minuten te brengen en zie in trainingen of hij er klaar voor is. Hij wilde zelf iets eerder spelen, maar nu is het goede moment daar. Daarin laat hij zien dat hij ons kan helpen en misschien ook wel in de toekomst”, aldus Roger Schmidt, die ook nog een vraag kreeg over de positie van van Ginkel in het elftal van Schmidt.

“Hij kan op de half-posities staan. Marco is goed aan de bal en ook gevaarlijk in de box, met zijn hoofd en kan goals maken. Hij kan op alle vier plekken op het middenveld spelen.”