Home Nieuws Roger Schmidt spreekt vertrouwen uit in Joël Drommel: ‘Drommel is nog niet...

Roger Schmidt spreekt vertrouwen uit in Joël Drommel: ‘Drommel is nog niet volgroeid, we steunen hem’

382
0

Joël Drommel hoeft zich voorlopig nog geen zorgen te maken om zijn basisplaats in het elftal van Roger Schmidt.

De naam van Yvon Mvogo klinkt nadrukkelijker en nadrukkelijker maar vooralsnog zal Joël Drommel gewoon eerste keeper blijven. Dat betekent dat de jonge doelman woensdagavond gewoon het doel zal verdedigen in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard.
Roger Schmidt schepte dinsdagmiddag duidelijkheid door zijn vertrouwen in de keeper uit te spreken. Wel moet daarbij de kanttekening worden gemaakt dat Yvon Mvogo door een blessure uitgeschakeld is. Dus Schmidt heeft momenteel ook geen andere opties.

Drommel kreeg na de Eredivisie-wedstrijd tegen NEC opnieuw de nodige kritiek over zich heen. Vrijwel alle analisten vonden dat het moment daar was om te gaan wisselen. Schmidt blijft echter bij zijn standpunt. “Drommel is nog niet volgroeid”, zegt Schmidt op de persconferentie. “Daar hadden we rekening mee gehouden toen we hem vastlegden. Hij krijgt de kans om zich bij PSV tot keeper van een topclub te ontwikkelen. We hebben er vertrouwen in dat die doorontwikkeling gaat komen.”

Schmidt ziet wel aandachtspunten voor Drommel, die intern weet te benoemen als verbeterpunten voor de korte termijn. “Voor het eerst speelt hij nu een internationaal seizoen. Joël heeft vorig seizoen misschien iets meer dan dertig wedstrijden gespeeld en daar zitten wij nu al aan in dit seizoen. Ook de druk hier is anders. Bij PSV is er meer focus van de buitenwereld omdat je voor de titel speelt. Joël is nog niet volgroeid als goalie en wij steunen hem in zijn ontwikkeling.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here