Home Nieuws Roger Schmidt spaart Drommel niet: ‘Hij speelde niet op topniveau en was...

Roger Schmidt spaart Drommel niet: ‘Hij speelde niet op topniveau en was niet overtuigend’

1976
0

Joël Drommel kende afgelopen weken een sportief uitstekende fase met enkele goede wedstrijden maar was het zaterdagavond in Enschede helemaal kwijt.

De doelman stapelde fout op fout en treedt soms zwak en keeper technisch gezien dusdanig vreemd op dat je je onderhand gaat afvragen of keepen wel echt in de genen zit. De doelman uit Bussum lijkt niet zonder zijn voeten te kunnen in bewegingen naar de bal. Ook op momenten dat de voeten eigenlijk helemaal niet gebruikt hoeven te worden, maakt de doelman toch een beweging met de voeten. Ook in Enschede was het keeperswerk van Drommel erg matig te noemen. Met name de tweede goal van de Tukkers was een uitermate zwakke ingreep van de veel bekritiseerde doelman.

Na afloop kon Roger Schmidt niet anders dan kritisch naar de doelman wijzen. EN dus kreeg Drommel ervan langs. “Voor Joël was het natuurlijk een speciale wedstrijd. Er stond daardoor veel druk op hem”, reageert Schmidt tegenover Voetbal International. “Hij speelde niet op topniveau en was niet overtuigend in zijn acties. Nee, het was niet zijn beste wedstrijd, maar hij was daarin niet de enige bij ons.”

“We weten allemaal dat we beter moeten”, was Schmidt duidelijk. “En dat we niet top waren lag ook niet alleen aan onszelf, ik wil Twente daarvoor ook een groot compliment maken. Unnerstall speelde ook erg goed, iedereen weet dat hij een goede keeper is. Die redding bij de rebound van Sangaré was geweldig.”

De kritiek op Drommel is terecht maar toch dient er ook een kanttekening gemaakt te worden geplaatste bij het keeperswerk van Lars Unnerstall want de Duitser kende een paar prachtige reddingen maar zag er ook een paar keer niet goed uit. De Duitse atleet verkeek zich in de slotfase, waardoor Olivier Boscagli de 3-3 binnenkopte.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here