Home Nieuws Roger Schmidt sneert nog een keer naar Ajax

Roger Schmidt sneert nog een keer naar Ajax

1527
0

Daags voor de belangrijke wedstrijd tegen Az, blikte Roger Schmidt ook nog eens terug op de onderlinge wedstrijd tussen PSV en Ajax.

De Duitse trainer ziet verbeterpunten na de wedstrijd in Amsterdam. Schmidt geeft Ajax nog steeds de favorietenrol gezien de budgetten maar zo werkt het gelukkig lang niet altijd in het voetbal.


Voor PSV wacht nu AZ in het eigen Philips Stadion. ‘Natuurlijk is het wel een andere wedstrijd. We speelden zondag tegen Ajax, de club met het grootste budget. Ze betaalden ruim twintig miljoen voor een spits, maar ze waren toch niet in staat om ons te verslaan’, deelt Schmidt nog een sneer uit naar de concurrent uit Amsterdam.

De blik op AZ gericht hebbende zegt de Duitse trainer. ‘Op sportief vlak is AZ ook een zeer goed team. De twee ploegen zijn wel met elkaar te vergelijken. Qua speelstijl zijn ze een beetje hetzelfde’, zei Schmidt over de tegenvallende club uit Alkmaar.

De wedstrijd in Amsterdam geeft Schmidt en zijn staf wel wat huiswerk voor op het trainingsveld.

‘We kunnen zondag gebruiken om te analyseren en te praten over wat we beter kunnen doen, ook tegen AZ’, aldus de Duitser. Tegen Ajax slaagde zijn ploeg er in zijn ogen onvoldoende in de door de groeiende Amsterdamse druk ontstane ruimte te benutten. ‘We moeten de momenten gebruiken om de counter te zoeken. Dat hebben we geleerd van de wedstrijd tegen Ajax.’


Facebook Comments Box