Home Nieuws Roger Schmidt richt de pijlen op Carlos Vinícius en zag PSV ‘hard...

Roger Schmidt richt de pijlen op Carlos Vinícius en zag PSV ‘hard werken’

2095
0

‘Weinig passievol’, zei Roger Schmidt over Ajax – PSV in zijn terugblik afgelopen vrijdagmiddag. Schmidt zag zijn elftal tegen FC Twente echter wel hard werken.

PSV won uiteindelijk vrij eenvoudig van FC Twente en met wat meer precisie had de score nog hoger uit kunnen vallen. Na afloop ging Schmidt in gesprek met ESPN in op de wedstrijd. “Zoals we verwacht hadden was het een lastige wedstrijd. Zeker in de eerste helft was het een open wedstrijd”, aldus Schmidt.

“We hadden in het begin wat tijd nodig om te wennen aan de tegenstander en aan de nieuwe speelstijl, maar in de tweede helft deden we dat beter. We maakten een paar goede doelpunten, maar na rust hebben we de tegenstander ook geen kans meer gegeven. Uiteindelijk was het een verdiende overwinning, maar we moesten wel hard werken.”

Voor rust was PSV zoekende en konden de ruimtes niet goed worden belopen. “De spelers lieten wel zien dat ze effectief waren. Na afgelopen zondag was het niet altijd makkelijk om vol vertrouwen te blijven. We maakten ook te veel makkelijke fouten en sommige spelers die normaal erg goed aan de bal zijn, waren nu niet op hun topniveau”, zo gaf hij aan. “Maar dit hadden we vooraf al verwacht. We wisten dat we vandaag moesten werken. Wellicht ook nog wat lijden, maar uiteindelijk was het belangrijkste dat we voor de overwinning streden en de drie punten hebben behaald. Dat heeft de ploeg gedaan.”

Dan waren daar ook de eerste doelpunten van de Braziliaanse spits die nog niet had gescoord voor PSV. Schmidt was ook erg tevreden over Carlos Vinícius en zijn drift om te scoren. “Het eerste doelpunt is altijd de moeilijkste. Iedereen heeft gezien dat hij heel opgelucht was toen hij scoorde. De laatste wedstrijden heeft hij zijn kwaliteiten al laten zien. Hij is altijd gevaarlijk. Vandaag kreeg hij de beloning met zijn doelpunten”, aldus Roger Schmidt na PSV – FC Twente.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here