Home Nieuws Roger Schmidt relativeert spelersgroep zonder versterkingen

Roger Schmidt relativeert spelersgroep zonder versterkingen

1159
0

PSV begon deze week zonder aanwinsten aan het trainingskamp in Duitsland.

Er zijn trainers die daar over blijven communiceren en er zijn trainers die aan de slag gaan met de spelers die aanwezig zijn. Roger Schmidt hoopt wel dat er nog transfers gaan plaatsvinden maar ziet ook het voordeel van de bestaande selectie. Een linksback is hoog nodig en ook een extra middenvelder is wenselijk.

“Ons team is nog niet klaar”, bevestigt Schmidt tegenover Voetbal International. “Ik ben tevreden met ons elftal op dit moment, maar we hebben nog geen enkele nieuwe speler. Dat is een beetje ongebruikelijk na drie weken in de voorbereiding. Tegelijkertijd zie ik het als een voordeel. Nu heb ik wel de kans om de spelers die er wel zijn, nog beter te leren kennen.”

De trainer probeert zoals gezegd de voordelen te zien, maar is duidelijk. “Desalniettemin, zoeken we op de transfermarkt naar spelers die ons beter kunnen maken en waardoor we meer opties krijgen. De verantwoordelijke mensen bereiden dat achter de schermen voor. Als we ze hebben gevonden – en het is mogelijk om spelers aan te trekken – dan zullen we dat niet nalaten. Maar dat is op de achtergrond. Ik focus me op de training en de ontwikkeling van het team.”

Het Duitse voetbalmedium Kicker meldde dat PSV zijn oog ook heeft laten vallen op RB Leipzig-doelman Yvon Mvogo. Hoewel dat volgens Nederlandse media en PSV zelf niet aan de orde is, sluit Schmidt niets uit. “Dat verhaal is voor de aanvallers, middenvelders, de verdedigers en ook de keepers hetzelfde: we bekijken elke positie. Als er een kans is om onze selectie te versterken dan doen we dat.”

Schmidt benadrukt evenwel dat Jeroen Zoet en Lars Unnerstall een goede indruk maken. “Ik kan niet zeggen dat we op deze of deze positie naar een speler zoeken. In de voorbereiding zijn er altijd geruchten. Op dit moment ben ik tevreden met hoe het gaat, ook met de keepers.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here