Home Nieuws Roger Schmidt rekent op bekerwinst in de Kuip: ‘In Oostenrijk en China...

Roger Schmidt rekent op bekerwinst in de Kuip: ‘In Oostenrijk en China lukte het ook’

1183
0

PSV wacht 17 april de kans om de KNVB beker te veroveren. Dat zou voor het eerst sinds 2013 het geval zijn.

PSV wist in 2013 Heracles Almelo te verslaan maar kon sindsdien geen potten meer breken in het bekertoernooi van de voetbalbond. Voor Roger Schmidt is het inmiddels de derde keer in zijn loopbaan als trainer dat hij de finale wist te bereiken. De vorige twee finales wist Roger Schmidt wel te winnen. De Duitse coach kent dus een prima trackrecord als het om bekerfinales gaat.

Schmidt zegt daarover: “Ik won hem al in Oostenrijk en China en nu hoop ik natuurlijk dat ik die derde ook win”, zei de Duitse trainer over zijn eerdere buitenlandse finales. Schmidt is een liefhebber van de bekertoernooien. “Ik hou ervan, omdat je in deze competitie altijd tegen teams speelt die ook gewonnen hebben. Aan het einde is er dan maar één club over die alles gewonnen heeft. Dat geeft het zijn charme.”

Schmidt ziet uit naar de sfeer in de Rotterdamse Kuip als PSV 17 april op mag voor de finale. De Duitse coach refereert daarbij ook aan de sfeer in de Adelaarshorst afgelopen week. “Ik hou er ook van vanwege die sfeervolle avonden. Groot respect richting Go Ahead Eagles, hoe ze speelden en hoe ze de halve finale gehaald hebben. Hun fans waren geweldig.”


Vorig artikelSneltrein Dumfries dendert maar door bij Inter, naast doelpunten ook veel assists voor ‘aanvaller’ Dumfries
Volgend artikelDe jaarlijkse ontmoetingen en gesprekken tussen Toon Gerbrands en Peter Bosz

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in