Home Nieuws Roger Schmidt prijst Zahavi: ‘Nu de grootste shock is verwerkt, wil Eran...

Roger Schmidt prijst Zahavi: ‘Nu de grootste shock is verwerkt, wil Eran Zahavi door bij PSV’

548
0

PSV heeft de komende maanden gewoon de beschikking over spits Eran Zahavi. De Israëliër en zijn gezin hebben besloten in Nederland te blijven.

En dus raakt PSV niet één van haar spitsen en belangrijke aanvallers kwijt. Eran Zahavi zal zijn tot het einde van het seizoen doorlopende contract bij PSV dus gaan uitdienen. Dat verklaarde Roger Schmidt vrijdagmiddag bij de persconferentie voor de wedstrijd van zondag bij FC Groningen.

Schmidt stond afgelopen dagen veel in contact met de Israëlische spits, die zou willen vertrekken omdat zijn familie zich niet veilig voelt in Buitenveldert. In de woning van de speler is inmiddels al twee keer ingebroken, waarvan één keer sprake was van een roofoverval.

„Ik heb een heel goede relatie met Zahavi”, zegt Schmidt vrijdagmiddag over zijn spits. „Hij heeft de tijd gekregen om na te denken. Nu de grootste shock is verwerkt, wil hij door bij PSV. Daar staat ook zijn familie achter. Samen hebben ze beslist dat hij zal blijven. Zahavi is een echte professional, die het een hele eer vindt om voor PSV te spelen. De club op dit moment verlaten, en op zo’n manier, wil hij niet.”

Zahavi speelde inmiddels 56 wedstrijden voor PSV waarin hij 25 keer wist te scoren. De Israelische spits is normaal gesproken zelden geblesseerd en tevens een belangrijke en ervaren speler voor PSV geworden. Het is nog niet bekend of de familie Zahavi in Amsterdam blijft wonen of dat Eindhoven de nieuwe woonplaats gaat worden voor de laatste maanden van zijn contract.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here