Home Nieuws Roger Schmidt overschat Ajax, Duitse trainer ziet Rosario nog altijd als sleutelspeler

Roger Schmidt overschat Ajax, Duitse trainer ziet Rosario nog altijd als sleutelspeler

13625
0

Roger Schmidt heeft de pijlen inmiddels gericht op Benfica en tracht in zijn kielzog een aantal spelers van PSV mee te nemen naar Lissabon.

Zo staat Mario Gotze in de belangstelling van de Portugezen en worden ook Mauro Junior en Érick Gutiérrez aan Benfica gekoppeld. PSV gaat verder zonder Schmidt en mag onder leiding van Ruud van Nistelrooij gaan proberen om de landstitel naar Eindhoven te halen. Dat PSV volgend seizoen een goede kans heeft op het landskampioenschap, is een feit gezien de transities die PSV en Ajax zullen gaan ondergaan deze zomer. De verschillen tussen PSV en nauwelijks waren afgelopen seizoen nauwelijks zichtbaar. Dat Roger Schmidt daar anders over denkt, is geen verrassing meer.

Ook in zijn laatste week PSV wilde Schmidt nogmaals wijzen op verschillen tussen PSV en Ajax. Schmidt wijst tot vervelends toe steeds naar de verschillen in budget tussen beide clubs die op de ranglijst dit seizoen dus nauwelijks zichtbaar zijn. Daarnaast neemt de Amsterdamse club vele risico’s die op basis van gegarandeerde Champions League inkomsten zelfs nog risico met zich meebrengen.

PSV finishte eigenlijk eenvoudig als tweede, wat een behoorlijke verbetering ten opzichte van 2019/20 was toen de club 16 punten achterstand op Ajax had. Schmidt kijkt terug op die periode en blijkt Pablo Rosario nog altijd als een sleutelspeler te zien. Daar wordt door menigeen over het algemeen toch anders over gedacht maar Schmidt licht zijn visie toe.

‘Met Donyell Malen, Denzel Dumfries en Pablo Rosario verloren we die zomer erop drie sleutelspelers. We hebben ze niet vervangen op hetzelfde niveau, maar wel op een slimme manier. Uiteindelijk zijn we als team sterker geworden. We zijn tactisch betrouwbaarder geworden en speelden in tactisch opzicht goede wedstrijden. Daardoor hebben we ook twee prijzen gewonnen. Dat dit gebeurde in finales tegen Ajax maakt het specialer, dat is altijd het beste team in Nederland”, overdrijft Schmidt de status van de landskampioen schromelijk.

Schmidt is natuurlijk blij met het veroveren van de KNVB-beker en de Johan Cruijff Schaal. De Duitse trainer weet sinds zijn komst naar Eindhoven de concurrent wel steeds te overschatten. Het worden daarom interessante maanden met Ruud van Nistelrooij als aankomend PSV trainer. Hoe kijkt de nieuwe trainer aan tegen de strijd om de landstitel?

Schmidt zegt over het afgelopen seizoen: ‘We hadden de eerste ploeg in Nederland kunnen worden met de nationale triple. We moeten echter accepteren dat het niet goed genoeg was. In mijn hoofd zit dat we niet altijd geluk hebben gehad met arbitrale beslissingen. Alle teams hebben dat, maar wij in de grote wedstrijden tegen Ajax en Feyenoord. Dat ging om totaal onnodige fouten van de scheidsrechters. Uiteindelijk accepteer ik dat. We hebben dit seizoen veel lastige wedstrijden kunnen winnen, wat niet alleen iets zegt over de kwaliteit van de ploeg, maar zeker ook over de mentaliteit van de spelers”, aldus Roger Schmidt.


Vorig artikelPSV mogelijk tegen Union of Fenerbahce, ook treffen met Schmidt en Benfica lonkt
Volgend artikelPSV wil Gutiérrez langer binden en niet naar Benfica laten gaan, nieuw contractaanbod voor Mexicaan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in