Home Nieuws Roger Schmidt over titelrace: ‘Het is dit seizoen mogelijk om Ajax voor...

Roger Schmidt over titelrace: ‘Het is dit seizoen mogelijk om Ajax voor te blijven’

401
0

Het tijdperk Roger Schmidt bij PSV lijkt er inmiddels voor te zorgen dat er onder de PSV fans een soort tweedeling aan het ontstaan is.

Er is een deel van de fans die fan zijn van de befaamde trainer Roger Schmidt met zijn inmiddels befaamde trainingsmethodieken maar er is ook een deel van de PSV fans die weinig op hebben met de coach uit Duitsland. Een duidelijke oorzaak daarvoor kan worden gezocht in het zeer voorzichtige communiceren van de Duitse coach over de kansen op de landstitel.

PSV heeft immers nog steeds een coach die feitelijk denkt dat het heel lastig is om landskampioen te worden. De voorzichtigheid waarmee Schmidt de race om de landstitel steeds weet aan te duiden, is eigenlijk vervelend te noemen en past niet bij de ambitie die de club naar buiten toe weet uit te spreken. Schmidt denkt dat het dit seizoen mogelijk is om Ajax voor te blijven in de titelrace. Wel heeft de regerend landskampioen uit Amsterdam ‘nog altijd de beste voorwaarden om kampioen te worden’, zegt hij. En dat laatste is het stokpaardje van Roger Schmidt geworden.

Winterkampioen PSV heeft één punt meer dan Ajax en dat zegt uiteraard nog helemaal niets. “Dat betekent dat we het goed gedaan hebben”, jubelt Schmidt in gesprek met Omroep Brabant. Wel houdt hij een stevige slag om de arm. “Ajax is een hele goede ploeg en heeft kwaliteiten over heel het veld. Ze hebben in mijn ogen nog altijd de beste voorwaarden om kampioen te worden.”

“Maar het is dit seizoen voor ons mogelijk om Ajax te verslaan”, voegt Schmidt eraan toe. “Het is een open race. We gaan er alles aan doen om deze eerste plek vast te houden. Voorlopig kijken we het van wedstrijd tot wedstrijd.”

In Rotterdam spreekt de trainer van dienst, die op 4 punten van koploper PSV staat, andere taal. Arne Slot zegt alleen maar dat nu zijn Feyenoord zo dichtbij de bovenste plaatsten op de ranglijst staat, men in Rotterdam vol voor de titel gaat. Slot spreekt niet over percentages en ook niet over kansen maar wenst gewoon vol voor de landstitel te gaan. Zo hoort het.


Facebook Comments Box