Home Nieuws Roger Schmidt over nieuwe situatie: ‘Mogelijk nog meer besmettingen’

Roger Schmidt over nieuwe situatie: ‘Mogelijk nog meer besmettingen’

2910
0

Het Corona virus waait inmiddels ook hard rond over de Herdgang en de bijgebouwen van het grote complex.

Corona is ook voor PSV erg dichtbij gekomen. Na de eerdere positieve besmettingen van Jordan Teze en Zahavi werd vandaag bekend dat Pablo Rosario en Cody Gakpo het virus ook onder de leden hebben.


Ook enkele stafleden en keeper Delanghe zijn besmet geraakt. Schmidt houdt zijn hart vast en sluit niet uit dat er nog meer besmettingen bijkomen,

‘En het zou kunnen dat er nog meer gevallen bij komen’, stelde Schmidt vast. ‘Rosario en Gakpo hebben gisteren, voordat de testuitslagen er waren, namelijk nog met de groep getraind. Er is dus een mogelijkheid dat er meer geïnfecteerde spelers zijn. Maar ik ben geen specialist. Vrijdag is er weer een test en dan zullen we het zien’, aldus een bezorgde Schmidt.

De nieuwe coronagevallen spelen een grote rol in de voorbereiding op de eerste groepswedstrijd van PSV in de Europa League tegen Granada. Toch liet de Duitser zich verder niet in de kaarten kijken en blijft hij zijn positieve blik richten op de spelers die hij wel tot zijn beschikking heeft.

‘Het zijn speciale tijden’, erkende de Duitser nog maar eens. ‘Niet alleen voor ons, maar voor iedereen in de wereld. Het voetbal vormt een uitzondering, wij mogen doorgaan met werken en voetballen. Zolang we dit mogen, moeten we professioneel zijn en ons focussen op de wedstrijd. Het is duidelijk dat we willen winnen, maar belangrijker is wel dat iedereen gezond blijft’, aldus Roger Schmidt in zijn perspraatje daags voor de eerste Europa League wedstrijd.


Facebook Comments