Home Nieuws Roger Schmidt over grote nederlagen tegen Feyenoord en Ajax: ‘We hebben ervan...

Roger Schmidt over grote nederlagen tegen Feyenoord en Ajax: ‘We hebben ervan geleerd’

1109
0

PSV staat bovenaan maar toch is er veel kritiek op het beleid van Roger Schmidt. Is Roger Schmidt een ‘excuustrainer’?

De trainer van PSV wordt inmiddels door sommige media wel een trainer van de excuses genoemd en dat is niet geheel onterecht te noemen. Want Schmidt wijst nu eenmaal vaak en graag naar randzaken. Blessures, Covid, lege stadions, overbelasting, kleiner budget, rustverhoudingen na Europese wedstrijden, data en zo kunnen we nog meer randzaken opsommen waar Roger Schmidt geregeld over communiceert.

PSV staat bovenaan maar dat komt meer door falen van Ajax dan door het sportieve presteren van PSV zelf. Dit is inmiddels een veel gehoorde conclusie maar het elftal van Schmidt is nu eenmaal lijstaanvoerder en dan ben je meestal niet toevallig. Toch heerst er geregeld chagrijn rond PSV. De achterban van de club lijkt de grote forse nederlagen tegen Feyenoord en Ajax nog niet verteerd te hebben. De forse nederlagen zijn een smet op de huidige voetbaljaargang.

Algemeen directeur Toon Gerbrands denkt niet graag in excuses maar trainer Roger Schmidt heeft er ondertussen wel een handje van wel degelijk in excuses te denken. De trainer wijst voortdurend naar bepaalde omstandigheden, waardoor je automatisch gaat concluderen dat het in de directiekamer van PSV toch regelmatig moet botsen tussen de naar excuses zoekende Roger Schmidt en Toon Gerbrands, die vaak niets van excuses wilt weten. PSV heeft dit seizoen geen enkele grote wedstrijd gewonnen, op de wedstrijd om de Johan Cruijff schaal na. Wel werden Galatasaray en de Deense kampioen FC Midtjylland op nederlagen getrakteerd maar het moment suprême tegen Benfica kwam niet.

Schmidt kijkt terug op de grote en cruciale wedstrijden. “We hadden tegen Monaco en Real Socieadad thuis moeten winnen, maar simpele fouten gemaakt. De wedstrijden tegen Ajax en Feyenoord kenden een ander verhaal. Ze waren een uur open, maar aan het einde hebben we de focus en verbinding met elkaar verloren”, zegt de Duitse trainer in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

Feyenoord won in het Philips Stadion met 0-4, terwijl in Amsterdam met 5-0 werd verloren. “Terwijl we 3-0 achter stonden, speelden we alsof we in vijf minuten nog met 4-3 wilden winnen en dan ben je de organisatie kwijt”, aldus Schmidt, die zag dat zijn spelers het zwaar hadden met het dubbele programma.

Schmidt gaat verder en wijst wederom naar omstandigheden die al maanden in beeld zijn. “Spelen op donderdagavond en zondag, dat was ook een deel van het verhaal. We hebben ervan geleerd. In het tweede deel van het seizoen zullen dit opnieuw cruciale wedstrijden zijn om bovenaan te blijven”, aldus Roger Schmidt.


Facebook Comments Box