Home Nieuws Roger Schmidt spreekt op eerste dag bij Benfica over afgeketste transfer Mario...

Roger Schmidt spreekt op eerste dag bij Benfica over afgeketste transfer Mario Götze

2408
0

Ook voor Benfica en Roger Schmidt is de kop er inmiddels af. Club en trainer zijn inmiddels begonnen aan het nieuwe hoofdstuk in de clubgeschiedenis.

Benfica zet in op een radicale koerswijziging met het aanstellen van Roger Schmidt als hoofdtrainer van de club uit Lissabon. Of dat een succes gaat worden valt nog te bezien want een clubcultuur met overwegend verdedigend en op de defensie gericht spel, valt nu eenmaal niet zomaar om te turnen. Ook in Eindhoven wist Schmidt niet echt zijn stempel te drukken op het beoogde frisse en aanvallende voetbal wat vooraf gepredikt werd.

Schmidt kreeg deze week vanuit de Portugese media meteen al de nodige vragen te verwerken. Of Schmidt ook in Portugal problemen verwacht met de scheidsrechters, zoals hij dat in Nederland ook wist te ervaren. De aanwezige Portugese journalisten waren goed op de hoogte van het reilen en zeilen van Schmidt bij PSV.

Ook werd Schmidt gevraagd naar zijn poging om Mario Götze mee te nemen naar Portugal. De Duitse trainer ontkende niet dat hij bezig was met de komst van Götze, maar snapt diens keuze voor Eintracht Frankfurt. ‘Ik heb twee jaar met Mario gewerkt in Eindhoven. Hij had natuurlijk ook een goede speler voor Benfica kunnen zijn, maar zijn besluit was helder: hij wilde in Duitsland spelen. Hij nam die beslissing mede voor zijn gezin”, aldus Roger Schmidt.


Vorig artikelXavi Simons op de Herdgang: Van Mbappé, Messi en Neymar via advies Wijnaldum en van Nistelrooij naar PSV
Volgend artikelOok in Frankrijk is Xavi Simons transfer groot nieuws, Le Parisien meldt ’terugkoop-optie’ voor PSG

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in