Home Nieuws Roger Schmidt onder vuur in Portugal | Rood voor Schmidt na ‘Mourinho-achtig’...

Roger Schmidt onder vuur in Portugal | Rood voor Schmidt na ‘Mourinho-achtig’ gedrag

1888
0

Roger Schmidt komt dit weekend even minder goed in het nieuws in Portugal.

De succesvolle coach van Benfica staat er goed op in het Portugese voetbal maar krijgt nu toch veel kritiek op zijn gedrag na afloop van de uitwedstrijd tegen Videla. Schmidt werd zaterdagavond als coach van Benfica bekogeld met een flesje water in de uitwedstrijd tegen Vizela.

Schmidt kreeg meteen de rode kaart voorgeschoteld toen hij het flesje teruggooide. Ook maakte hij op weg naar de catacomben een provocerend gebaar naar het publiek, zoals alleen José Mourinho dat normaal gesproken kan. Mourinho kan inblikken in provocerend gedrag maar daar maakte Roger Schmidt zich zaterdagavond ook schuldig aan.

Het voorval vond plaats nadat João Mário in de blessuretijd vanaf de penaltystip de 0-2 had gemaakt. Een fan van Vizela achter de dug-out van Benfica kon zich niet beheersen toen Schmidt en zijn stafleden de treffer vierden en wierp een flesje water naar de coach. Het flesje miste nipt zijn doelwit maar Schmidt reageerde meteen en gooide het flesje vervolgens terug naar het publiek, waarmee hij zich de woede van de fans op de hals haalde.

De scheidsrechter stuurde Schmidt met rood weg. Op weg naar de catacomben haalde Schmidt zijn gram door met zijn vingers provocerend de stand uit te beelden: 0-2.

“Ik reageerde op provocaties van het publiek achter me. Ik accepteer de rode kaart, dat is alles wat ik erover te zeggen heb”, aldus Roger Schmidt.


Vorig artikelUnnerstall over Schmidt: ‘Ik ben beter dan in mijn PSV-tijd, PSV warme club met fijne mensen’
Volgend artikelSamenvatting PSV – FC Twente | Luuk de Jong maakt honderdste in PSV shirt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in