Home Nieuws Roger Schmidt onder de indruk van Mario Götze: Duitse technicus klaar om...

Roger Schmidt onder de indruk van Mario Götze: Duitse technicus klaar om zondag weer te schitteren

1837
0

Net op het moment dat men denkt dat het weer eens tijd wordt voor een wederopstanding van Mario Götze, slaat de Duitser hard toe.

Mario Götze heeft het in zich om wedstrijden te beslissen maar laat dat nog weleens niet zo vaak achtereen zien. In Alkmaar was de middenvelder eigenlijk onzichtbaar maar tegen de baskische ploeg uit San Sebastian was Götze weer ouderwets op dreef.

Götze was donderdag feitelijk de uitblinker tijdens het 2-2 gelijkspel in het Philips Stadion. De middenvelder is klaar voor het treffen met Feyenoord. Het Rotterdamse middenveld alsmede de defensie kan de borst natmaken nu de Duitse wereldkampioen helemaal terug is op topniveau.

“Hij verrast me nog steeds met hoe fit hij is”, zegt Schmidt bij ESPN. In tegenstelling tot de andere aanvallers, maakte de Duitse spelmaker wél de negentig minuten vol. “Hij loopt altijd enorm veel, altijd het meest van alle spelers, en ook nog het meest intensief. Tot aan de laatste seconde is hij in staat om hard te werken voor het team. Dat is onderdeel van zijn kwaliteiten. Niet alleen aan de bal, maar hij werkt ook heel hard. Ik heb dat al eerder gezegd. Ik ben niet verbaasd, maar ik waardeer hem erg.”

Schmidt lijkt op Götze te rekenen wat het treffen tegen Feyenoord aangaat. Feit is dat de Duitser steeds fitter en belangrijker wordt voor PSV. “We hebben al een paar keer laten zien kort op elkaar goede wedstrijden te spelen, maar natuurlijk blijft dat een uitdaging”, vertelt Schmidt op de persconferentie. “We moeten ons nu snel weer opladen en kijken hoe we er fysiek voor staan. Dan zullen we moeten bepalen of er wisselingen in het elftal nodig zijn. Onze selectie biedt daarvoor de opties. Gelukkig mag je in de Europa League vijf keer wisselen. Dat scheelt al.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here