Home Nieuws Roger Schmidt niet gewend aan ontstane commotie: ‘Dit is nieuw voor me’

Roger Schmidt niet gewend aan ontstane commotie: ‘Dit is nieuw voor me’

464
0

Daags na de verloren topper tussen PSV en Feyenoord ontstond er landelijk veel kritiek rond het wisselbeleid van Roger Schmidt.

De Duitse trainer kreeg na afloop van PSV – Feyenoord al de nodige vragen op zich afgevuurd van de verschillende verzamelde media in de perskamer van PSV. In die perskamer was ook Toon Gerbrands aanwezig. De Algemeen directeur schaarde zich meteen achter zijn trainer nadat enkele journalisten terloops naar de mening van Gerbrands vroegen, zei AD journalist Sjoerd Mossou maandagavond bij het programma ‘Napraten’ van ESPN. ‘Gerbrands en de Jong geloven heilig in het beleid en de tactiek van Schmidt’, zei Mossou bij ESPN.

Toch is de commotie niet erg gewenst. De discussie blijft namelijk nagalmen en dat is voor de rust rond het elftal niet goed. Zondag haalde Schmidt Davy Pröpper, de geblesseerde Mario Götze, Eran Zahavi en Cody Gakpo voortijdig naar de kant.

Schmidt kreeg dinsdag dan ook de vraag voorgelegd of hij inmiddels weet dat hij al twee dagen de meest besproken trainer van Nederlands is “Dat is nieuw voor me”, laat Schmidt optekenen door Voetbal International. “Ik ben nu al lang trainer. Soms maak je goede keuzes en soms minder goede keuzes.”

Schmidt is een trainer die graag rouleert en daar zijn hand niet voor om weet te draaien. “Nee. We kunnen niet zeggen dat we de Europa League maar even laten schieten nu we de groepsfase hebben gehaald”, zegt Schmidt tegen het Eindhovens Dagblad. “Dat zou wat zijn. Er ligt wel een grote uitdaging voor ons de komende maanden, maar dat wisten we. We hebben een goede selectie en aangezien spelers niet altijd dezelfde vorm en hoeveelheid energie hebben, kunnen we wijzigingen aanbrengen.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here