Home Nieuws Roger Schmidt neemt verstandige beslissing en vertrekt bij PSV

Roger Schmidt neemt verstandige beslissing en vertrekt bij PSV

2588
0

Roger Schmidt zal PSV aan het einde van het seizoen gaan verlaten.

Dat maakt de club donderdagochtend bekend via de eigen kanalen. Roger Schmidt en PSV zijn al maanden in gesprek over contractverlenging. Het besluit te stoppen is een verstandig besluit te noemen. PSV en Roger Schmidt waren op voorhand een prima match te noemen maar in de praktijk bleken de zaken toch anders te liggen. PSV maakt onder Roger Schmidt weinig ontwikkeling door.

Het draagvlak onder de fans voor een extra jaar Roger Schmidt werd steeds kleiner en de resultaten zijn niet altijd om over naar huis te schrijven, los van de ontwikkeling van het team. Enige ontwikkeling van het team is zeker wel zichtbaar maar het is tevens gering te noemen. Het PSV onder Roger Schmidt wint geen grote wedstrijden, scoort minder doelpunten dan onder voorgangers Mark van Bommel en Phillip Cocu, krijgt meer doelpunten tegen dan onder voorgangers Mark van Bommel en Phillip Cocu en pakt gemiddeld minder punten dan onder voorgangers Mark van Bommel en Phillip Cocu. Kortom, Roger Schmidt neemt een verstandige beslissing door te vertrekken bij PSV. De Duitser kan bij het behalen van welke prijs dan ook, in mei door de voordeur van het Philips Stadion vertrekken en zo gepast afscheid nemen.

De eerste reactie is afkomstig van John de Jong, die het besluit van Roger Schmidt op de clubsite toelicht. “De afgelopen weken hebben we benut om goede gesprekken te voeren”, zegt directeur voetbalzaken John de Jong.

“Het was onze intentie om met Roger verder te gaan. Maar Roger heeft besloten aan het einde van het seizoen te stoppen. Dat vinden wij jammer, maar dit verandert niets aan onze doelstelling om zoveel mogelijk prijzen in de wacht te slepen dit seizoen.”

Later meer.


Vorig artikelFC Twente wil ver gaan voor Michal SadΓ­lek, transfersom 1,5 miljoen euro
Volgend artikelRoger Schmidt licht besluit toe: β€˜In de zomer wil ik graag vrij zijn’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in