Home Nieuws Roger Schmidt nam besluit tot stoppen bij PSV na verloren topper tegen...

Roger Schmidt nam besluit tot stoppen bij PSV na verloren topper tegen Ajax

1728
0

Er lijkt bij Roger Schmidt steeds iets te ‘knappen’ op moment dat PSV van Ajax verliest.

Na de Nederlaag in de Johan Cruijff Arena sprak Schmidt zich ook al zeer teleurgesteld uit over de fikse 5-0 nederlaag. De Duitser introduceerde in Amsterdam de inmiddels bekende 80-20% uitspraak, waar letterlijk iedereen en alles binnen en rond PSV meer dan genoeg van heeft behalve Toon Gerbrands en John de Jong. Recent speelde PSV opnieuw tegen Ajax en net na afloop van de verloren wedstrijd kon Schmidt zich naar de vierde man toe niet inhouden en riep de vierde referee toe dat de ‘cup’ beter meteen aan Ajax gegeven zou kunnen worden.

De verloren thuiswedstrijd tegen de Amsterdammers betekende voor Schmidt meteen dat hij zich bedacht niet meer verder te willen in Eindhoven. Schmidt wenst PSV na twee jaar te verlaten, concludeerde hij na PSV – Ajax. “Ik wil de club niet het gevoel geven dat ik nog wil onderhandelen. Daarom heb ik het nu gezegd. Ik denk dat ik zo het eerlijkst ben, voor de club is dit de beste timing”, verklaart hij zijn besluit tegenover de NOS. Na het duel met Ajax lichtte hij algemeen directeur Toon Gerbrands en technisch directeur John de Jong in, meldt het medium.

Of de NOS doelt op het moment meteen na de wedstrijd tegen Ajax of juist de dag van afgelopen donderdag is niet helemaal duidelijk maar feit is dat de verloren topper thuis tegen Ajax, met het befaamde lijnincident, de bekende druppel voor de trainer is geweest inzake zijn besluitvorming. “Het is het meest respectvol om dit niet voor je te houden. Ik wilde het zo snel mogelijk zeggen”, aldus Schmidt. “Dat je dan de eerste wedstrijd na de aankondiging gelijk verliest, lijkt mensen gelijk te geven dat dit geen goede timing was. Maar als we wel hadden gewonnen had je er niemand over gehoord”, aldus Schmidt over PSV – AZ.

De kritische PSV fan die het inmiddels helemaal gehad heeft met Roger Schmidt aan het roer bij PSV, zou bijna kunnen concluderen dat de recente nederlaag tegen Ajax dan toch nog ergens goed voor is geweest. Bij winst had PSV nog volop in de race voor de landstitel gezeten en wie weet had de wispelturige Roger Schmidt (inzake opstellingen en wisselbeleid) zomaar de keuze gemaakt toch nog langer door te gaan in Eindhoven.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here