Home Nieuws Roger Schmidt mist 30 doelpunten in race om de titel: ‘We hebben...

Roger Schmidt mist 30 doelpunten in race om de titel: ‘We hebben te weinig gescoord’

490
0

Met de bereikte tweede plaats van dit seizoen is de directie van PSV niet ontevreden over het inmiddels afgelopen seizoen.

Kijkend naar de dramatische periode van daarvoor valt daar ook zeker iets voor te zeggen. De evaluatie is inmiddels afgerond en dat betekent dat de blik naar voren kan. In dat kader is John de Jong achter de schermen al druk bezig de selectie vroeg in de zomer op orde te krijgen.


Anders dan normaal gesproken kan PSV ageren in plaats van reageren en dat heeft natuurlijk van doen met de kapitaalinjectie die de club ten deel gevallen is dit voorjaar. PSV is dan ook zeer actief op de internationale transfermarkt. En dat nog voor de start van het Europese Kampioenschap; het mag een uiterst goede ontwikkeling worden genoemd.

De gemiste landstitel van afgelopen seizoen valt deels op te hangen aan te weinig punten maar daarmee samen valt ook het geringe aantal doelpunten. Het gebrek aan ervaring leek PSV in de herfst- en wintermaanden ook op te breken maar vooral doelpunten. Die landstitel leek tot januari in zicht maar daarna stortte het geheel als een kaartenhuis in elkaar.

Roger Schmidt weet in zijn nabeschouwing op het seizoen dat het geringe aantal doelpunten mede debet was aan het mislopen van de landstitel. ‘We hebben dit seizoen te weinig gescoord’, zegt Schmidt in weekblad Voetbal International.

‘Zeker in de topwedstrijden. Voor mijn gevoel hadden we 25 tot 30 goals meer moeten maken. Dat was dit seizoen het grootste verschil met Ajax. Zij wonnen de topwedstrijden tegen AZ en Feyenoord wel, wij niet. Wij pakten tegen hen maar één punt, Ajax pakte er elf meer. In de zes topduels hebben we bijna altijd meer kansen dan de tegenstander gecreëerd, maar veel te weinig gescoord. Tegen Feyenoord zowel uit als thuis en ook tegen AZ, terwijl het thuisduel met hen onze slechtste wedstrijd van het seizoen was.’


Facebook Comments