Home Nieuws Roger Schmidt lovend over Davy Pröpper, einde blok Sangaré – Rosario lijkt...

Roger Schmidt lovend over Davy Pröpper, einde blok Sangaré – Rosario lijkt in zicht

9481
0

De komst van Davy Pröpper is een gouden zet van PSV en John de Jong. De middenvelder kwam voor nagenoeg geen transfersom over van Brighton & Hove Albion.

De komst van Davy Pröpper naar Eindhoven mag met recht een meesterzet worden genoemd want met Pröpper op het middenveld komt het voetbal weer terug. De komst van Davy Pröpper en Marco van Ginkel betekent ook dat het blok Sangaré – Rosario waarschijnlijk ontbonden zal gaan worden. Sangaré kwam vorig jaar over van Toulouse en is nog steeds een veelbelovende speler maar de combinatie met Rosario is geen beste combinatie gebleken. Het ontbrak aan voetbalvernuft, diepte en technische bagage.


Roger Schmidt verwacht daarom dat Davy Pröpper snel zijn stempel gaat drukken op PSV. De 29-jarige middenvelder heeft nog wat tijd nodig om geheel fit te worden maar overall kan zijn komst alleen maar gunstig uitpakken. “Daarom is deze periode heel belangrijk voor Davy”, zegt Schmidt in gesprek met De Telegraaf. “Veel training, om een goede conditie op te bouwen voor de rest van het seizoen. Hij is nu wat vermoeid aan het einde van dit trainingskamp, is mijn gevoel. Daarom trainen we ook veel, om een goede weerstand voor komend seizoen op te bouwen.”

Pröpper kwam over van Brighton & Hove Albion dus Schmidt weet dat er de nodige veranderingen zijn voor de middenvelder. “Onze stijl van spelen is totaal anders dan hij de laatste jaren bij Brighton gewend was”, weet Schmidt. “Hij is heel intelligent, dus ik denk dat hij in staat is alle info snel tot zich te nemen en in de praktijk te brengen. Hij heeft al laten zien dat hij een heel belangrijke speler kan worden voor ons.” Pröpper moet bij PSV de concurrentie aangaan met onder meer Marco van Ginkel en Ibrahim Sangaré. Pablo Rosario maakt mogelijk deze zomer een transfer naar een buitenlandse club, hoewel er nog geen sprake is van concrete interesse.


Facebook Comments Box