Home Nieuws Roger Schmidt lijkt verrast door Wintertitel: ‘Het belangrijkste deel van het seizoen...

Roger Schmidt lijkt verrast door Wintertitel: ‘Het belangrijkste deel van het seizoen gaat nu beginnen’

280
0

We hebben vanaf deze positie al eens vaker gezegd dat PSV een hoofdtrainer heeft die niet echt in een landstitel lijkt te geloven en daar staan we eigenlijk nog steeds achter.

Maar, er is immers een maar die volgt, de hoofdcoach van PSV lijkt afgelopen dagen/weken een iets andere houding te hebben aangenomen wat het daadwerkelijke geloof in een titel betreft. Roger Schmidt lijkt zelf namelijk erg verrast te zijn met de positie bovenaan de ranglijst. De Duitse trainer wekt de schijn dat de eerste plaats op de ranglijst halverwege het seizoen niet dat is waar hij tot voor kort rekening mee hield. Het is echter wel de realiteit en dus lijkt er bij Roger Schmidt ook sprake te zijn van andere communicatie over de race om de landstitel. Er lijkt dan ook sprake te zijn van meer geloof in de landstitel als we de woorden van Schmidt wegen.

“Ajax is een zeer sterk en gebalanceerd team. Zij hebben het voordeel dat ze financieel meer mogelijkheden hebben, maar het is een open strijd. We kunnen Ajax verslaan”, zei Schmidt na het duel met Go Ahead Eagles.

De terugkeer van de zes geblesseerden spelers houdt Roger Schmidt wel bezig. “We moeten onze geblesseerde spelers terugkrijgen, deze lijn doortrekken en kampioen worden”, aldus Schmidt, die de zes geblesseerden als nieuwe spelers voor na de winterstop ziet. “We zitten in een goede positie, maar er is altijd ruimte om door te groeien. Sommige momenten moeten we beter gebruiken en de efficiĆ«ntie kan beter, maar we mogen blij zijn met waar we nu staan. De spelers doen het goed, we moeten doorzetten tot het einde.”

In gesprek met ESPN was Roger Schmidt uiteraard tevreden dat PSV gewonnen had van Go Ahead Eagles. “Het was natuurlijk belangrijk dat we met een overwinning eindigden en met een goed gevoel de korte vakantie in zouden gaan”, aldus Schmidt. “Het geeft altijd een goed gevoel tijdens de feestdagen als je eerste staat. Het is een loodzwaar jaar geweest met 32 wedstrijden in zes maanden en voor de internationals nog meer. We hebben nu rust nodig om weer met frisse energie aan het nieuwe jaar te gaan beginnen.”

Gevraagd werd aan de trainer wat nu de doelen zijn voor de tweede seizoenshelft. “In januari kunnen we twee weken trainen. Daar hebben we in de afgelopen maanden nauwelijks tijd voor gehad. Die tijd hebben we nodig en kunnen we gebruiken om onze geblesseerde spelers terug te brengen. Het belangrijkste deel van het seizoen gaat nu beginnen. We staan er heel goed voor, maar we zullen zeker nog moeten verbeteren. Het vertrouwen van de eerste seizoenshelft is een belangrijk fundament om mee verder te gaan.”

Volgens Schmidt zal vooral de effectiviteit voorin beter moeten worden en daarmee wordt natuurlijk bedoeld het benutten van de vele vele kansen. De aanvallers van het elftal van Roger Schmidt laten geregeld veel te veel kansen onbenut. “Sommige dingen moeten we beter doen. We creĆ«ren veel momenten voorin, maar dat moeten we beter doen om makkelijker tot doelpunten te komen”, zei hij daarover. “We hebben al veel gescoord, maar voor mijn gevoel is dat zeker nog niet genoeg. We zullen wedstrijden eerder moeten killen en dat is nu nog niet ons sterkste punt.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here