Home Nieuws Roger Schmidt legt vinger op zere plek: ‘Niet normaal dat we geen...

Roger Schmidt legt vinger op zere plek: ‘Niet normaal dat we geen speler hebben met toen treffers of meer’

4509
0

PSV moet in de tweede seizoenshelft nog veel effectiever worden. Dat vindt Roger Schmidt.

PSV is lijstaanvoerder maar er is geen uitgesproken topscorer die bijvoorbeeld meer dan 10 goals weet te scoren. Dat steekt Roger Schmidt. Het is ‘niet normaal’ dat geen enkele speler in de selectie voor de winterstop vaker dan tien keer heeft gescoord, erkent de trainer.

Schmidt erkent het aantal doelpunten van 46 stuks maar ziet dat er te weinig doelpuntenmakers zijn. “We hebben best veel goals gemaakt, maar toch zie ik nog heel veel verbetermarge bij het afronden”, zegt Schmidt in een interview met het Eindhovens Dagblad. “Er zit zoveel meer in. De ontspanning bij de laatste actie is er soms niet en we hebben tegelijkertijd ook te makkelijk goals geïncasseerd. We moeten ons hiervan bewust blijven, ook na de goede laatste weken.”

Cody Gakpo en Yorbe Vertessen zijn de Eredivisie-topscorers van PSV met elk zes doelpunten. Schmidt zegt daarover: “Als je in achttien duels zoveel goals maakt en geen speler hebt met tien of meer treffers, tja. Dat is niet normaal.”

Schmidt ziet het niet als perse negatief maar ziet ruimte voor verbetering. “Ik zie er maar het positieve van in’. Philipp Mwene deed het in de laatste wedstrijd weer. Ons idee is om veel spelers in de aanval betrokken te hebben of rond het strafschopgebied te positioneren als dat kan. Dan maakt het niet uit wie er scoort. Als er maar wordt gescoord”, aldus Roger Schmidt.


Facebook Comments Box