Home Nieuws Roger Schmidt koestert punt en is tevreden met teamprestatie, snel herstel Vertessen...

Roger Schmidt koestert punt en is tevreden met teamprestatie, snel herstel Vertessen verwacht

1246
0

PSV wist in Monaco een remise uit het vuur te slepen en dat stemde Roger Schmidt na afloop tot enige tevredenheid.

Daadwerkelijk tevreden kan de coach natuurlijk niet zijn met het vertoonde spel van zijn ploeg. Het afbraakvoetbal was bij tijd en wijle niet om aan te zien. Roger Schmidt gaf in gesprek met ESPN aan uiteindelijk een goed gevoel overgehouden te hebben aan de wedstrijd tegen AS Monaco.

“We hebben een goede uitwedstrijd gespeeld tegen een heel goede tegenstander”, aldus Schmidt, die daarmee AS Monaco iets teveel complimenten geeft. Net als in Eindhoven liet Monaco opnieuw zien weinig echte klasse in de ploeg te hebben, los van wat aanvallende impulsen en speldenprikjes.

Schmidt ging verder en weet dat PSV alles nog kan bewerkstelligen. “Zeker verdedigend speelden we heel goed. We hebben geen kans weggegeven. Overall waren we het beste team en we hebben een paar mogelijkheden gecreëerd. Die mogelijkheden hadden we wel beter uit kunnen spelen. Maar als je zelf niet kan scoren, is het beste resultaat dat je kan halen 0-0 en dat hebben we gedaan. Alles is nog steeds moeilijk.”

PSV komt wel met de week meer en meer in de fysieke problemen. Gevraagd naar de nieuwe blessures van PSV tijdens deze wedstrijd was zijn antwoord kort als even duidelijk. “Yorbe heeft last van een rib. Hij had daar al een tik gehad in de vorige wedstrijd en nu weer. Hij had erg veel pijn en kon niet verder”, zo gaf hij aan. “Carlos had denk ik alleen last van kramp.”

Gek van de vele blessures binnen zijn ploeg wordt hij niet. “Maar het is natuurlijk wel heel jammer omdat we al zoveel wapens moesten missen vandaag. De spelers hebben het vandaag wel goed gedaan”, zei hij daarover. “We moeten kijken of Yorbe zondag alweer inzetbaar is. In de eerste helft liet hij weer zien hoe goed hij kan zijn. Maar als hij niet kan spelen zullen we een oplossing moeten zoeken.”


Vorig artikelRamalho: ‘Wij kwamen niet voor een gelijkspel naar Monaco’
Volgend artikelBoscagli richt pijlen op Gutiérrez en basisopstelling: ‘Ik had niet verwacht dat we in deze opstelling zouden beginnen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in