Home Nieuws Roger Schmidt is trots op teamprestatie en ziet halve finale in zicht...

Roger Schmidt is trots op teamprestatie en ziet halve finale in zicht komen, complimenten voor Mvogo

278
0

PSV heft donderdagavond in Leicester een reuzestap gezet richting de halve finale van het Conference League toernooi.

Roger Schmidt en PSV zien Europees succes opdoemen en gaan voor het maximaal haalbare. Schmidt gaf in gesprek met ESPN aan zeer tevreden te zijn over het spel van zijn ploeg en de geleverde teamprestatie. “Het is altijd een uitdaging om een kwartfinale te spelen tegen een ploeg uit de Premier League. Als je dan zo speelt, verdedigt als ploeg en geduldig kan blijven”, wees Schmidt naar de teamprestatie. “Ik ben blij dat we op dat niveau hebben kunnen spelen”, aldus Schmidt. “We hadden aanvallend ook een paar goede momenten. We hadden wat grotere kansen kunnen creëren als we iets slimmer waren geweest, maar overall was het een goede prestatie. Nu hebben we een finale om in de halve finale te komen.”

Schmidt was het niet helemaal eens met de opmerking dat PSV in de tweede helft beter speelde. “Ook in de eerste helft hadden we goede momenten, maar in de tweede helft deden we het na balveroveringen wel beter. In de eerste helft hadden we ook momenten, maar hadden we niet echt een vrijstaande man om de bal naar toe te spelen. Dat deden we na rust wel beter.”

Schmidt gaf aan trots te zijn op de hele ploeg en weet dat de halve finale binnen handbereik is. “Hoe we verdedigd hebben en dat geaccepteerd hebben. Het komt niet vaak voor dat we zo vaak moeten verdedigen rond onze eigen zestien”, zei hij daarover. “Normaal spelen we ver van onze goal af en dat kunnen we ook goed. Vandaag hebben we laten zien dat we ook in de laatste deel van het veld goed kunnen verdedigen.”

Schmidt was ook zeer te spreken over het spel van Yvon Mvogo, die zijn plaats veroverd lijkt te hebben. “Hij heeft het heel goed gedaan. Hij speelde met veel vertrouwen en was goed bij de voorzetten”, aldus Schmidt. “Hij stond er ook bij de spelhervattingen. We hoopten dat hij deze momenten kon gebruiken. Ik ben blij voor hem, omdat het niet makkelijk is geweest om zo lang te moeten wachten op zijn kans. Maar hij heeft het goed gedaan.”


Vorig artikelPrima keepende Mvogo erkent rare week en wijst naar PSV aanhang in Leicester
Volgend artikelPSV in gesprek met Heurelho Gomes voor officiële functie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in