Home Nieuws Roger Schmidt is bedreven in relativeren: ‘We hadden 4 keer kunnen scoren’

Roger Schmidt is bedreven in relativeren: ‘We hadden 4 keer kunnen scoren’

911
0

Was PSV kansloos in de Rotterdamse Kuip? Nee, is het antwoord als je het woord ‘kans’ analyseert.

Maar in de duels, strijdlust, passing, absolute wil om te winnen, nauwkeurigheid van passing, het overtuigen en het afmaken van de kansen, in het uitstralen dat je de bovenliggende partij bent, schoot PSV ernstig tekort in Rotterdam.


Roger Schmidt is uitermate goed in relativeren en daar valt iets voor te zeggen want je spelers beschermen is een normale gang van zaken voor een hoofdtrainer. Want ja, PSV had vier keer kunnen scoren maar is feitelijk geen moment in de buurt van een serieuze wedstrijd geweest.

Na afloop begon Schmidt meteen met het voor hem inmiddels kenmerkende relativeren.

‘Soms gaat het in het voetbal zo. We hadden ons goed voorbereid en begonnen goed, met veel balbezit tegen een erg defensieve tegenstander. Zij hadden denk ik vier kansen en scoorden drie keer. Zij sloegen toe bij die eerste kansen. Zelf maakten we simpele fouten, zo was onze positionering soms niet goed. Maar we hadden ook zeker onze kansen, alleen sloegen we niet toe. Het belangrijkste in het voetbal is kansen benutten. Daar was Feyenoord vandaag beter in’, aldus Roger Schmidt.

Schmidt zag PSV moeizaam combineren. ‘Er was niet veel ruimte, soms speelden ze zelfs met zeven spelers op een rij. De eindpass was vaak niet goed, we maakten geen gebruik van de mogelijkheden. We maakten gewoon teveel fouten vandaag: drie goals weggeven en onze eigen kansen niet benutten. Dat moeten we erkennen en gebruiken om onszelf te ontwikkelen.’

Roger Schmidt spreekt na afloop ook over de titelkansen: ‘Dit is geen moment om te praten over de titel. Onze focus gaat op de volgende wedstrijd. We waren goed genoeg om te winnen vandaag, zeker weten. We speelden niet slecht. Het was een erg raar verloop, als je de wedstrijd ziet en naar het resultaat kijkt.’


Facebook Comments