Home Nieuws Roger Schmidt in de gevarenzone | Het tweede seizoen van Schmidt bij...

Roger Schmidt in de gevarenzone | Het tweede seizoen van Schmidt bij Benfica is Europees compleet mislukt

1280
0

Het gaat niet goed met Roger Schmidt bij Benfica. Althans, in Europa niet. Vorig seizoen hoog op de troon, dit seizoen is alles anders.

In de competitie is Schmidt met Benfica nog kansrijk voor de landstitel maar met 25 punten uit toen duels gaat het niet heel voortvarend met de Duitse trainer. De club uit Lissabon is namelijk al uitgespeeld in Europa en zal na de winter niet meer in Europa actief zijn.

Roger Schmidt leidde Benfica in een rechte streep naar het kampioenschap in Portugal en naar de kwartfinale van de Champions League. In zijn tweede seizoen staat Schmidt stevig onder druk bij Benfica. Schmidt verloor twee weken terug al thuis tegen Real Sociedad en woensdagavond verloor het ook op bezoek bij Sociedad. Benfica is daardoor nu al uitgeschakeld voor alle Europese competities.

‘Bijna alles ging mis. Sociedad verdiende de overwinning. Ze waren op alle vlakken beter dan wij. Deze wedstrijd, maar ook de vorige, waren niet goed van onze kant. We liggen eruit, dat is teleurstellend’, zei Roger Schmidt na de wedstrijd in San Sebastian, waar PSV onder leiding van Schmidt ook al eens met 3-0 verloor.

Schmidt was na afloop kritisch op zijn spelers en op zichzelf. ‘De wedstrijd was bij rust eigenlijk al beslist. Ik ben erg teleurgesteld. Als team zijn we niet klaar voor een wedstrijd op dit niveau. Dat is mijn verantwoordelijkheid en we zullen moeten nadenken over onze aanpak. Ik moet de spelers voorbereiden en motiveren. Kijkend naar onze prestatie van vandaag, heb ik op dat vlak gefaald.’

Schmidt wacht nu een stevige confrontatie met Sporting Lissabon aanstaande weekend. Hangt een ontslag in de lucht nu Benfica Europees is uitgeschakeld? ‘Daar kunnen jullie zelf wel antwoord op geven.’

De Portugese voetbalkrant A Bola sluit niets uit. ‘Roger Schmidt zal dit moeten oplossen, of Benfica zal een oplossing zoeken voor Roger Schmidt. De organisatie staat niet goed en Schmidt probeert het gebrek aan strijdlust in zijn team te verhullen door spelers op verkeerde plekken te zetten. João Neves is geen vleugelspeler en door deze keuze raak je een goede middenvelder kwijt. Deze systeemwissel kan in eigen land nog, maar zorgt op Europees niveau voor een debacle”, citeerde Voetbal International de Portugese krant.


Vorig artikelMarco van Basten genoot van perfect optreden: ‘Dit is zeker Oranje-materiaal’
Volgend artikelPOLL | De stand van zaken voor PSV na vier Champions League-wedstrijden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in