Home Nieuws Roger Schmidt: ‘Ik ken de historie van deze club; Romario, Ronaldo, Van...

Roger Schmidt: ‘Ik ken de historie van deze club; Romario, Ronaldo, Van Nistelrooij en Robben’

2557
0

Roger Schmidt heeft deze week vele vragen op zich afgevuurd gekregen na zijn eerste trainingsdag als hoofdcoach van PSV.

De Duitser stond geduldig de pers te woord en had voor een ieder van het gehele media apparaat mooie antwoorden over zijn werkwijze, gewenste speelstijl en de keuze voor PSV.

Schmidt maakt zijn keuzes op basis van zijn gevoel en had meteen een klik met Toon Gerbrands en John de Jong. Schmidt is een grote naam in het internationale voetbal en had meerdere opties, maar voelde zich niet te groot voor PSV. De Duitse trainer had ook een Premier League-club kunnen trainen.

“Ik denk een beetje anders. Voor mij hoeft de club niet in een van de grote competities te spelen”, zei Schmidt deze week tegen de aanwezige media. “Ik kan ook van voetbal genieten en ambitieus zijn in andere competities. Toen ik in Duitsland begon als trainer bij de amateurs vond ik het fantastisch. Maar ook in Oostenrijk, China en de Bundesliga.”

“Het gaat mij niet alleen om de grootte van de competitie en de club, al is PSV natuurlijk ook een grote club. Ik ken de historie van deze grote club. Ik weet wie hier allemaal gespeeld hebben. Romario, Ronaldo, van Nistelrooij en Robben”, aldus Schmidt over PSV.

De Duitser vervolgt zijn relaas over de keuze’s die hij in het leven maakt. “Ik kijk daar anders naar. Ik ben trainer omdat ik van trainen en voetbal hou”, zegt Schmidt. “Het liefste was ik nooit gestopt met voetbal, maar ooit moet je wel. Nu ben ik trainer en ik ben blij dat ik op die manier in het voetbal kan blijven.”

Schmidt kondigde aan mee te willen in de plannen van de PSV directie om een andere manier van spelen te introduceren. “Ik sta voor een actieve manier van voetbal en dat gaan we hier in Eindhoven ook doen”, aldus Schmidt over zijn befaamde speelwijze.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here