Home Nieuws Roger Schmidt heeft plannen met Romero, kopsterke spits in september weer inzetbaar

Roger Schmidt heeft plannen met Romero, kopsterke spits in september weer inzetbaar

1175
0

Hoeveel pech kan een speler hebben? Maximiliano Romero heeft nog steeds alle potentie om uit te groeien tot een topspits voor PSV.

Dat vertrouwen heeft Roger Schmidt ook nog in Romero, blijkt uit diens woorden over de onfortuinlijke spits. De Duitse trainer verwacht Romero snel terug en heeft plannen met hem. Roger Schmidt ziet Maximiliano Romero als een waardevolle optie voor zijn selectie komend seizoen. Dat geeft de trainer aan in gesprek met het Eindhovens Dagblad. “Dat komt omdat hij een paar specifieke kwaliteiten met zich meebrengt”, aldus Schmidt. “Maxi is bijvoorbeeld sterk in het strafschopgebied van de tegenstander en kan goed koppen.”


Schmidt gaat verder over Romero: “Ik zie nog altijd mogelijkheden voor hem als hij op goed niveau terugkomt, hoewel hij lang geblesseerd was. Dat wordt niet makkelijk, maar zijn gedrevenheid kan ervoor zorgen dat hij voor ons belangrijk kan zijn. Vorig jaar was hij vlak voor zijn blessure ook op een heel goed niveau. Hij stond in de basis in een wedstrijd die we per se moesten winnen.”

De spits stond op het punt om op huurbasis naar Udinese te vertrekken maar door die transfer staat inmiddels een streep. PSV en Schmidt hebben wel begrip voor de eerdere transferwens van de Argentijn. “Hij heeft veel pech gehad hier en dan kan het goed zijn om het in een andere omgeving te proberen. Nu gaat hij ervoor om voor ons weer van waarde te zijn.”

Romero is nog herstellende van de knieblessure die hij vorig seizoen opliep tegen NS Mura. Naar verwachting is hij eind september weer inzetbaar.


Facebook Comments Box