Home Nieuws Roger Schmidt heeft grote plannen met Marco van Ginkel

Roger Schmidt heeft grote plannen met Marco van Ginkel

10861
0

Marco van Ginkel staat er goed op bij Roger Schmidt.

Het seizoen mag zich dan ver richting het einde bewegen maar voor Marco van Ginkel zou het seizoen nog een mooi staartje kunnen krijgen gezien de plannen die Schmidt met hem heeft.


Van Ginkel krijgt steeds meer minuten en daar lijkt dus snel een vervolg op te komen. Van Ginkel maakte in januari van dit jaar zijn rentree na ruim 2,5 jaar zonder wedstrijden in de benen.

Marco van Ginkel is nog geen basisspeler maar maakt wel goede stappen, die Schmidt weer kunnen bekoren. “Hij is goede conditie en heeft geen problemen meer”, zegt Schmidt op de persconferentie voor het competitieduel met VVV-Venlo. “Onze medische staf heeft goed werk geleverd, want het was niet makkelijk om hem fit te krijgen.”

De voormalig aanvoerder speelde pas 67 minuten in de Eredivisie, verspreid over vijf wedstrijden maar is klaar voor meer. Vorige week tegen Heracles Almelo mocht hij een half uur meedoen en de verwachting is dat in Venlo opnieuw een beroep op hem gedaan gaat worden.

“Als hij speelt, zie je de progressie”, aldus Schmidt. “Hij is klaar om zijn kwaliteiten te laten zien. Dat hij een goede voetballer is, weet iedereen. Jullie weten het zelfs beter dan ik, want jullie hebben hem prijzen zien winnen in Eindhoven.”

Schmidt vindt van Ginkel een typische aanvoerder. “Hij heeft de persoonlijkheid om het team te leiden, maar dan moet hij natuurlijk wel basisspeler zijn. Gebeurt dat, dan kan hij zeker één van de leiders in het team zijn. Ik geef hem graag meer speeltijd. Hij verdient te spelen.”