Home Nieuws Roger Schmidt heeft bekernederlaag nog niet verwerkt en haalt opnieuw uit naar...

Roger Schmidt heeft bekernederlaag nog niet verwerkt en haalt opnieuw uit naar de VAR

564
0

Roger Schmidt kan het niet laten. Opnieuw haalde hij uit na scheidsrechterlijke dwalingen.

Klaarblijkelijk heeft Schmidt de terechte nederlaag in het bekertoernooi nog niet achter zich gelaten want vrijdagmiddag ging Schmidt op hoge toon en met stemverheffing los op de VAR van dienst. Toegegeven, de VAR zat er weer goed naast in Amsterdam met het niet geven van twee rode kaarten aan Ajax spelers.


Toch werd ook Ajax een strafschop onthouden na een duidelijke handsbal in de zestien van PSV, waar Schmidt vrijdagmiddag niet naar wist te verwijzen. Zijn hernieuwde tirade al hem veel kritiek gaan opleveren. In de eerste plaats omdat hij PSV niet echt aan de praat krijgt maar ook omdat hij enkele weken terug al eens forse kritiek uitte op scheidsrechter Nijhuis. Een schorsing was het gevolg.

‘Ik weet niet of ik nog wat over de scheidsrechter mag zeggen, maar het was een honderd procent-rode kaart! Dan kun je ook stoppen met de VAR als hij dat niet ziet’, aldus Schmidt over de overtreding, waarvoor de Argentijn slechts een gele kaart kreeg.

Volgens Schmidt bewees de genoemde overtreding dat het VAR-systeem niet werkt. ‘Je ziet alleen maar slechte beslissingen, stop er na twee jaar maar mee! In de wereld zie je die fouten. Die overtreding op Ihattaren, iedere scheidsrechter ter wereld zal zeggen dat het voor duizend procent een rode kaart is. Waarom heb je dan de VAR nodig? De bal was zo ver weg.’

De Duitser ging verder en ziet zelfs een kampioenschap zo uit zicht geraken, al bedoelde hij dat meer over het algemeen bezien. “Als zij zo in de duels kunnen gaan zonder een rode kaart te krijgen, kun je geen kampioen worden”, aldus een gepikeerde Schmidt.