Home Nieuws Roger Schmidt haalt uit naar arrogante Bas Nijhuis

Roger Schmidt haalt uit naar arrogante Bas Nijhuis

1528
0

Arrogant en onbekwaam. Dat zijn de twee beste omschrijvingen voor Bas Nijhuis.

PSV verspeelde zondag drie punten in Arnhem en de nederlaag was terecht te noemen. Na afloop ging het met name over Bas Nijhuis.


“Ik ben boos. De scheidsrechter heeft het duel duidelijk negatief beïnvloed voor ons”, begint Schmidt.

“Het is een kraakheldere regel dat hij alleen iets kan checken als het een duidelijke fout is. Het was juist een penalty. De speler gaat voor de man. Het is een duizend procent strafschop en dus mag hij het niet checken. Dat heb ik de scheidsrechter ook verteld.”

Schmidt is boos, benadrukt hij nog eens. “Als je zo arrogant optreedt, moet je ook de goede beslissingen nemen. Mijn spelers hebben alles gegeven. Hij heeft de wedstrijd beslist en ons benadeeld.”

De werkwijze van de VAR klopt niet, vindt Schmidt ook. “Wat er nu gebeurt, is het tegenovergestelde van wat zou moeten. De VAR moet voor gerechtigheid zorgen en nu is het juist andersom. Voetbal is een contactsport. Een beoordeling is totaal anders als je ergens vijf meter vanaf staat of als je meekijkt vanaf een scherm. Als je er vijf meter naast staat, zoals in dit geval, weet je of het een goede beslissing is geweest”, aldus Roger Schmidt.

https://twitter.com/foxsportsnl/status/1320397705550696450?s=21


Facebook Comments Box