Home Nieuws Roger Schmidt haalt druk weg en zegt over nummer twee van Oostenrijk:...

Roger Schmidt haalt druk weg en zegt over nummer twee van Oostenrijk: ‘Winst is niet noodzakelijk’

618
0

Roger Schmidt verwacht donderdag een zware wedstrijd voor PSV tegen Sturm Graz. De Duitse coach haalt tevens wat druk bij zijn team weg door te stellen dat winst niet noodzakelijk is.

Op de persconferentie in het stadion van Sturm Graz legt Schmidt uit wat hij nu precies bedoeld. “Het is geen toeval dat Sturm Graz op dit moment tweede in de Oostenrijkse competitie staat. De club en dit team in het bijzonder heeft zich de afgelopen tijd uitstekend ontwikkeld”, aldus Schmidt tegen PSV.nl. “De trainer heeft een duidelijke manier van spelen en kan dat uitstekend op zijn selectie overbrengen. Gesterkt met het fanatieke publiek hier in Graz staat ons een flinke opgave te wachten.”

Schmidt blikte ook nog terug op Willem II – PSV. “Het was een goede wedstrijd naar mijn mening. We hebben een hoop kansen gecreëerd. Natuurlijk is het niet goed dat we die niet in doelpunten hebben kunnen omzetten. Toch maak ik me daarover niet te druk”, vertelt Schmidt op de clubsite. “We hebben eerder in het seizoen al laten zien dat we een stuk efficiënter zijn dan afgelopen jaar. Het moet beter, maar ik verwacht dat dat zal gebeuren.”

In een groep met verder Real Sociedad en AS Monaco is Sturm Graz de minst aansprekende tegenstander maar zo denkt Schmidt niet. “Het interesseert mij niet wat andere mensen denken. Natuurlijk is Sturm Graz qua naam en qua budget niet het grootste team uit deze groep, maar als je ziet hoe dit team speelt, en dan vooral in thuiswedstrijden, dan weet je dat het voor ons niet gemakkelijk gaat worden.”

Volgens Schmidt speelt Sturm Graz ‘intensief voetbal’ en moet PSV waken voor het spel van de krachtige ploeg en nummer twee van Oostenrijk. “Ik weet dat we op de top van ons kunnen moeten spelen om de drie punten te pakken.” Extra druk voelt Schmidt echter niet door de recente resultaten.

Daarover zegt de Duitse trainer: “Die druk is er altijd. Winst is niet noodzakelijk, maar we willen natuurlijk wel winnen. Er zijn maar zes wedstrijden dus je hebt niet veel tijd om misstappen te repareren”, laat hij weten aan de aanwezige media.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here