Home Nieuws Roger Schmidt haalt blok Rosario-Sangaré uit elkaar, Pröpper reserve en van Ginkel...

Roger Schmidt haalt blok Rosario-Sangaré uit elkaar, Pröpper reserve en van Ginkel naast Sangaré

2233
0

Het gros van de PSV aanhang kan eindelijk opgelucht adem halen nu er een einde lijkt te komen aan het blok Pablo Rosario – Ibrahim Sangaré.

Althans, die voorzichtige maar tevens bijna zekere conclusie kunnen we wel trekken met het tweeluik tegen Galatasaray op de agenda. PSV heeft een nieuw middenveld en tevens meerdere opties voor het vorig seizoen zo matige acterende middenveld. Het ontbeerde PSV aan voetbal op het middenveld. Schmidt heeft inmiddels meerdere opties en lijkt Pablo Rosario te laten vallen. Aanvoerder van Ginkel is vanzelfsprekend basisspeler en Davy Pröpper dient nog even voor zijn plekje te vechten als we de vermoedelijke opstelling voor de eerste wedstrijd tegen Galatasaray aanschouwen.


Een andere vraag over de opstelling van woensdagavond is of Cody Gakpo fit genoeg is om woensdagavond vanaf de aftrap een meerwaarde voor PSV te hebben? Die vraag houdt niet alleen Roger Schmidt bezig maar de gehele PSV achterban. Hoe fit is Gakpo na een korte vakantie en een EK in de benen? Ook voor PSV clubwatcher Rik Elfrink telt alleen die vraag. ‘Het is nog niet honderd procent zeker’, schrijft Rik Elfrink in het Eindhovens Dagblad. Yorbe Vertessen geldt als het alternatief mocht Gakpo niet aan de aftrap verschijnen.

Joël Drommel begint onder de lat en aanvoerder Marco van Ginkel krijgt natuurlijk ook een basisplaats toebedeeld. Dat geldt ook voor Ibrahim Sangaré, waardoor Davy Pröpper op de bank begint. Achterin speelt Jordan Teze als rechtsback doordat nieuweling André Ramalho naast Olivier Boscagli in het centrum staat.

Voorin spelen naast Gakpo of Vertessen ook Noni Madueke, Eran Zahavi én Mario Götze. De Duitse spelmaker is topfit en heeft sinds de voorbereiding een nieuwe, meer centrale rol in de rug van spits Zahavi. Het betreft de zogenaamde ‘halve tien’ positie.

De vermoedelijke opstelling: Drommel; Teze, Ramalho, Boscagli, Max; Sangaré, Van Ginkel; Madueke, Götze, Gakpo; Zahavi


Facebook Comments Box