Home Nieuws Roger Schmidt geeft PSV al instructies voor spelers

Roger Schmidt geeft PSV al instructies voor spelers

4665
0

De 53-jarige Roger Schmidt is per volgend seizoen, wanneer dit ook mag aanvangen, de nieuwe trainer van PSV.

De Duitser mag dan pas over enkele maanden in dienst treden bij de club maar dat wil niet zeggen dat er achter de schermen niet gewerkt wordt aan het nieuwe PSV.

De Duitser staat bekend om zijn innovatie speelstijl en daar passen bepaalde spelers bij. En andersom passen er ook bepaalde spelers juist weer niet in zijn werk- en speelwijze.

De Telegraaf meldt dat Schmidt al volop in gesprek is met de club en met John de Jong om het elftal zo in te richten zoals hij wenst. Schmidt heeft zelfs al aanbevelingen gedaan, voor spelers die passen binnen zijn speelstijl.

“Wij kennen deze spelers en gaan dat samen proberen voor elkaar te krijgen”, zei John de Jong eerder. Dat er nu mogelijk maanden wegvallen, waarin de scouting spelers nog live had kunnen bekijken, zal PSV volgens algemeen directeur Toon Gerbrands niet gaan voelen.

Gerbrands stelt dat PSV zijn huiswerk al zodanig heeft gedaan dat het direct kan schakelen op de internationale transfermarkt. Het voordeel van de vroege aanstelling valt niet weg”, zegt Gerbrands.

“Zelfs als er helemaal geen wedstrijden meer worden gespeeld: we hebben rapporten van een jaar intensieve scouting. We weten welk profiel spelers we nodig hebben. Dat komt niet op de laatste maanden aan. Ik durf te stellen dat John de Jong en zijn scouting daarin de zaken goed voor elkaar hebben. Het complete technische plaatje is ook waarom een coach ’ja’ zegt tegen een club. Wie gaat, wie blijft en wat is er mogelijk?”, aldus Toon Gerbrands over de veranderingen na het bekendmaken van het hoofdtrainerschap van Schmidt.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here