Home Nieuws Roger Schmidt gaat nog steeds voor de landstitel: ‘De spanning is er...

Roger Schmidt gaat nog steeds voor de landstitel: ‘De spanning is er nog’

152
0

Feyenoord is de volgende tegenstander van PSV. In de Rotterdamse Kuip notabene. PSV won onder Roger Schmidt nog nooit van Feyenoord dus het elftal van de Duitse trainer kan aan de bak aankomend weekend.

Twee weken geleden was de Kuip prima gezind rond de winst in de bekerfinale tegen Ajax, al dienen we die wedstrijd ook te relativeren gezien de opmerkelijke momenten van buitenspel gedurende de 96 gespeelde minuten. Roger Schmidt heeft de landstitel nog steeds niet uit zijn hoofd gezet. Dat bleek tijdens het persmoment na afloop van PSV – Willem II.

Schmidt verwacht in Rotterdam Mario Götze, André Ramalho en Noni Madueke weer terug te hebben en dus gaat Schmidt voor niets anders dan de winst in Rotterdam. ‘En voor Mwene is er een kleine kans dat hij dat haalt.’ De titel is nog steeds het grote doel. Schmidt kent de historie tussen PSV en Feyenoord. Zeker onder zijn bewind. ‘Vorig seizoen speelden we in De Kuip niet heel slecht, hadden we heel wat kansen maar stonden we wel snel met 3-0 achter. Thuis was dit seizoen een bijzondere wedstrijd. Maar dit is een nieuwe wedstrijd, die helemaal op zichzelf staat. We zijn er klaar voor. Dat het een uitdaging wordt, dat is zeker.’

Roger Schmidt heeft de titel daarom ook nog niet uit zijn hoofd gezet. Wel beseft Schmidt dat een gat van vier punten veel is. ‘Natuurlijk is die spanning er nog. We hebben sinds AZ, begin februari, bijna alles gewonnen. Alleen bij Twente speelden we gelijk. Als het geloof er niet was geweest, hadden we deze reeks ook niet neer kunnen zetten. Ajax zal niet veel laten liggen, dus wij zullen wel alles moeten winnen. Dat klopt”, aldus Roger Schmidt over de nog steeds niet besliste race om de landstitel.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here