Home Nieuws Roger Schmidt faalt hopeloos in zijn voorbereiding, PSV defensie schuttert als een...

Roger Schmidt faalt hopeloos in zijn voorbereiding, PSV defensie schuttert als een amateurelftal

3700
0

Met een smile op zijn gezicht antwoordde Roger Schmidt na afloop op de vragen over het entertainment-gehalte van PSV – Kopenhagen.

PSV – FC Kopenhagen eindigde in 4-4 en dat mag inmiddels een typische ‘Conference League uitslag’ worden genoemd omdat de leukste wedstrijden met de gekste uitslagen voorbij komen in het nieuwe toernooi van de UEFA. PSV deed daar donderdagavond vrolijk aan mee door met 4-4 gelijk te spelen in een wedstrijd waarin 8-8 geen vreemde uitslag was geweest.

Uiteraard is een lach op het gezicht van de trainer die nog kans maakt op de laatste acht, even leuk om te aanschouwen na een knotsgekke wedstrijd maar wie de wedstrijd tegen de Deense kampioen gaat analyseren, kan niet anders dan harde conclusies trekken. PSV geeft de doelpunten gewoon weg en staat achterin te schutteren als een amateurelftal. Zoals te doen gebruikelijk haalde Roger Schmidt zijn elftal weer eens door elkaar. Spelers die drie dagen geleden in de basis begonnen, verdwijnen onder het mom van overschrijdende data dan wel arbeids-rustverhoudingen weer naar de bank. Onnavolgbaar is de Duitser.

Roger Schmidt maakt van PSV een tombola en dat is geheel onnodig. De Duitse trainer draagt de verantwoordelijkheid om zijn team optimaal scherp aan de aftrap te laten verschijnen. Juist daar faalde de Duitse trainer hopeloos want PSV begon uitermate zwak en tam aan de Europese wedstrijd tegen de verder zwakke Deense koploper. Het elftal speelde in een laag tempo, dekte niet door en stond letterlijk toe te kijken hoe Kopenhagen fel van leer trok en PSV onder druk wist te zetten. De Deense doelpunten waren te schandalig voor woorden want defensief geschutter in deze orde van grootte is PSV onwaardig.

In de tweede helft repareerde Schmidt zijn eerdere keuzes en vocht PSV zich knap naar een remise. Onder aanvoering van de uitstekende, betrouwbare en balvaste speler Ritu Doan, begon PSV de jacht op de aansluitingstreffer. Doan is een speler waar een coach op kan bouwen maar Roger Schmidt gebruikt Doan als een joker. In Tel Aviv dacht Roger Schmidt met een 4-4-2 opstelling succesvol te zijn, waarin Noni Madueke als diepe spits in een tweespistensysteem de aanval mocht vormen met Eran Zahavi. Het duo bakte er niets van en rechtshalf Ritsu Doan mocht in de tweede helft fungeren als rechtsbuiten én linksbuiten omdat Roger Schmidt steeds achter de feiten aan loopt in zijn tactische keuzes.

De wedstrijd in Tel Aviv ligt alweer enkele weken achter ons maar Roger Schmidt blijft de meest vreemde oplossingen uit de hoge hoed toveren. Het is op toeval en op de aanwezige kwaliteiten gebaseerd dat PSV in maart nog op drie fronten mee strijdt om de prijzen. De harde conclusie van PSV – Kopenhagen is dat Roger Schmidt PSV in Europa voor schut zet met zijn aanpak en falende spelsysteem. De vier onnodige tegendoelpunten kunnen in Denemarken nog recht gezet worden door een overwinning te boeken maar wie vooruitkijkt naar de wedstrijd weet nu al dat Roger Schmidt opnieuw een fantasieopstelling uit de hoge hoed gaat toveren, die later weer gerepareerd zal moeten worden.

Dat dat tot op heden steeds lijkt te lukken, heeft meer van doen met de aanwezige kwaliteiten van de spelers dan met de trainerskwaliteiten en tactische keuzes van de falende Roger Schmidt. Als de PSV directie écht lef heeft, wordt Roger Schmidt per direct uit zijn functie ontheven. Zodoende zou het huidige PSV met een interim-trainer de komende weken kunnen gaan werken aan een vast team met een vaste speelwijze wat vervolgens op kan voor drie nog te behalen prijzen.


Vorig artikelRicht Mo Ihattaren zich op bekerfinale PSV – Ajax? ‘Ideale scenario voor de fans’
Volgend artikelCody Gakpo zegt niet wat hij denkt over zijn rol als spits: ‘We hadden hier gewoon moeten winnen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in