Home Nieuws Roger Schmidt baalt maar beschermt Drommel: ‘Geen eenvoudige bal voor de keeper’

Roger Schmidt baalt maar beschermt Drommel: ‘Geen eenvoudige bal voor de keeper’

260
0

De teleurstelling na afloop van Heerenveen – PSV was onnoemelijk groot. Volkomen onnodig gaf PSV de zege uit handen.

PSV was heer en meester in Heerenveen maar verzuimde net als vorig seizoen de trekker over te halen. De puntendeling kwam hard aan bij zowel Roger Schmidt als de spelers. Na afloop viel de teleurstelling van het gezicht van de trainer af te lezen. Schmidt leek te denken dat de 80-20% uitspraak op deze manier inderdaad realistisch is te noemen en een uitgemaakte zaak gaat worden.


Roger Schmidt kon na afloop nauwelijks geloven dat zijn elftal deze wedstrijd niet winnend over de streep wist te trekken. “We speelden weer goed en hadden de week daarmee goed willen besluiten”, gaf de trainer na afloop aan. “Er waren genoeg kansen om vaker te scoren en dan valt er aan de andere kant een bal in. Ik heb de tegengoal nog niet teruggezien, maar denk dat het geen eenvoudige bal was voor de keeper omdat hij er niet op rekende dat niemand de bal zou beroeren. In de rebound pakt de tegenstander hem dan op.”

Schmidt zag genoeg aanknopingspunten om schadevrij door moeilijke weken met veel blessures te komen, maar het gebeurde niet omdat er dus een onnodige tegengoal viel. Opnieuw onnodig welteverstaan. Dan de wissels die Schmidt wist toe te passen. Ook in Heerenveen pakten de toegepaste wissels niet heel goed uit. Ritsu Doan en Carlos Vinícius werden naar de kant gehaald maar het waarom achter die wissels was toch niet voor iedereen duidelijk “In mijn ogen hadden we nieuwe energie nodig”, zei Schmidt daarover.

Ondertussen kan het haast niet anders dan dat er geblesseerden spelers zullen gaan terugkeren maar zekerheid bestaat er nog niet over. “We bekijken dat van dag tot dag. Ik verwacht dat een aantal van hen er weer bij is, maar weet nog niet of dat genoeg is om zaterdag aan te sluiten.”