Home Nieuws Roger Schmidt en PSV maken statement naar ‘niet zieke’ Ihattaren

Roger Schmidt en PSV maken statement naar ‘niet zieke’ Ihattaren

9244
0

Zondagmiddag gaf Roger Schmidt tekst en uitleg over de afwezigheid van Mo Ihattaren.

PSV benadrukt dat de hele club achter het besluit staat en het niet alleen van Roger Schmidt afkomstig zou zijn. Was Mo Ihattaren eigenlijk wel ziek afgelopen week?


In de wandelgangen klinkt door dat Ihattaren zich recent wel ziek gemeld heeft maar desondanks toch gewoon ‘op straat’ te vinden was afgelopen donderdagavond ten tijde van PSV – Olympiakos.

Tegenover PSV.nl heeft Schmidt tekst en uitleg gegeven over de situatie rond Ihattaren. ‘Ihattaren heeft zich donderdag niet gedragen zoals je dat van een prof mag verwachten. Weinig inzet, weinig teamdiscipline. Daarom hebben we deze beslissing genomen.’ Overigens is het een besluit van de hele club, zo meldt PSV.nl.

‘De voltallige staf, spelersgroep en directie heeft er de afgelopen periode alles aan gedaan om Ihattaren te ondersteunen en van waarde te laten zijn voor PSV. Die mogelijkheid heeft hij niet aangegrepen. PSV heeft daarom besloten dat de 19-jarige middenvelder dit weekend geen deel uitmaakt van de A-selectie.’

Tegenover ESPN ging Schmidt even later iets uigebreider op de zaak in. ‘Ik was over het algemeen niet blij met zijn houding in de laatste week. Rondom de wedstrijd van afgelopen donderdag toonde hij een gebrek aan discipline, motivatie en teamspirit. Het was onmogelijk om hem vandaag in de selectie op te nemen. Wat dit betekent voor de komende weken? Niets. Hij moet bewijzen dat hij het verdient om in de selectie te zitten. Hij mag het nu laten zien.’