Home Nieuws Roger Schmidt en Erik ten Hag zijn al begonnen aan Ajax –...

Roger Schmidt en Erik ten Hag zijn al begonnen aan Ajax – PSV: ‘Dat moet hij weten’

765
0

Gaat Erik ten Hag het met zijn Ajax weer zwaar te verduren krijgen in de thuiswedstrijd tegen PSV of worden de rollen omgedraaid?

Feit is dat Ajax trainer Erik ten Hag geregeld door Roger Schmidt de les wordt gelezen als beide coaches niet te ver van elkaar vandaan staan in de onderlinge wedstrijd tussen beide teams. De laatste editie van PSV – Ajax, in een leeg Philips Stadion was resultaat-technisch gezien een prima wedstrijd voor de coach van de Amsterdammers want de 1-1 liet PSV niet dichterbij komen.


Echter was het alsnog geen fijne wedstrijd voor Ten Hag. Schmidt maakte de Ajax trainer tijdens de wedstrijd voor van alles uit in het lege Philips Stadion. Een kleine week voor Ajax – PSV, is het aftellen inmiddels begonnen en daarmee ook het wijzen naar elkaar. Roger Schmidt wees afgelopen weekend op het schema van beide clubs, met de onderlinge Eredivisie-topper van zondag 24 oktober in het vooruitzicht.

Doordat Ajax op dinsdag tegen Borussia Dortmund speelt en PSV op donderdag tegen AS Monaco, hebben de Amsterdammers twee rustdagen meer en dat kan nu eenmaal tellen in de wereld van het topvoetbal. “Natuurlijk, het is een groot voordeel voor Ajax”, liet Schmidt voor het weekend al weten. “Voor ons zou het beter zijn als er meer rekening gehouden wordt bij het plannen van de wedstrijden”, liet Schmidt voor het weekend al weten.

Met die uitlatingen werd de Ajax coach dan weer geconfronteerd maar Ten Hag wilde er niet al te diep op ingaan. “Dat moet hij zelf weten, wat hij zegt en hoe hij denkt dat hij zijn ploeg moet prepareren. Wij zijn een andere ploeg, wij zitten in een ander ritme en wij moeten onze ploeg zo optimaal mogelijk voorbereiden. Ik ben nu niet zozeer bezig met de wedstrijd tegen PSV.”