Home Nieuws Roger Schmidt duidelijk over Marco van Ginkel: ‘Marco blijft onze aanvoerder’

Roger Schmidt duidelijk over Marco van Ginkel: ‘Marco blijft onze aanvoerder’

572
0

Hoe gaat het seizoen voor Marco van Ginkel er verder uitzien nu hij al enkele weken de bank warm weet te houden.

Hoewel Marco van Ginkel al ruim een maand weinig speeltijd krijgt bij PSV, blijft de middenvelder aanvoerder van het team van Schmidt. Volgens Roger Schmidt vervult zijn captain ook zonder te spelen een belangrijke rol in de spelersgroep.


Van Ginkel mocht zaterdag bij de 4-1-zege op FC Utrecht pas vijf minuten voor tijd invallen. De aanvoerdersband bleef in die paar minuten om de arm van André Ramalho, die hem had overgenomen van de gewisselde reserve-aanvoerder Cody Gakpo en dus kwamen er na afloop vragen over de rol van de eigenlijke aanvoerder.

“Marco is heel belangrijk voor ons, ook als hij invalt en de band niet overneemt”, zei Schmidt op de persconferentie na de wedstrijd. Van Ginkel werd deze week 29 jaar en begon het seizoen als basisspeler. Sinds begin november moet Van Ginkel het met invalbeurten doen. “Hij heeft tot nu toe een goed seizoen gespeeld”, vindt Schmidt desondanks. “Niemand had verwacht dat hij al zoveel zou spelen.”

Van Ginkel kampte de afgelopen jaren met enkele zware knieblessures, waardoor hij meermaals langdurig aan de kant stond. Na diverse verhuurperiodes nam PSV hem afgelopen zomer transfervrij over van Chelsea. “De laatste weken speelde hij wat minder. Dat is ook niet zo vreemd na zo’n periode, maar Marco blijft belangrijk voor ons en zal nog genoeg gaan spelen”, zei Schmidt.