Home Nieuws Roger Schmidt denkt voorzichtig aan finale en zet alles op bekerwinst

Roger Schmidt denkt voorzichtig aan finale en zet alles op bekerwinst

632
0

Roger Schmidt was na afloop van PSV – NAC Breda een blij man. De Duitse coach zag zijn ploeg domineren en korte metten maken met tegenstander NAC uit Breda.

Schmidt ziet voorzichtig de finale in beeld komen en dus gloort er bekersucces voor PSV en Roger Schmidt. Na afloop was Schmidt in gesprek met ESPN zeer tevreden over het spel van PSV tegen NAC. Schmidt zag een fel, goed en agressief spelend PSV.

“We hebben een goede reactie getoond na de teleurstelling van zaterdag. We hebben een goede wedstrijd gespeeld en veel kansen gecreëerd”, aldus Schmidt. “We hadden natuurlijk meer kunnen scoren. Maar ik ben zeer te spreken dat we tot het einde gedisciplineerd en gemotiveerd zijn gebleven. Ook met de uitvoering van de tactiek. We hadden dit vooraf al besproken en ik ben daarom heel blij met de reactie van het team.”

Schmidt zag dat het veel beter liep dan de afgelopen weken. “Al vond ik het toen ook niet heel erg slecht. Maar om kampioen te kunnen worden zul je op topniveau moeten spelen en dat waren we zeker zaterdag niet. Vandaag was die intensiteit er wel bij alle spelers. Dat is het grote verschil.”

Schmidt was ook zeer te spreken over het spel van Noni Madueke. “We zijn erg blij dat hij weer terug is. Hij liet meteen weer zien dat hij een heel goede voetballer is”, zei hij daarover. “Hij heeft wapens en creëert kansen. We hebben de afgelopen weken en maanden veel spelers moeten missen, maar ze zijn nu allemaal weer terug. Dat is alleen maar goed voor het team.”

En dus gloort er bekersucces voor PSV en Roger Schmidt. Schmidt is dan ook van plan om alles te geven om de KNVB Beker binnen te halen. “Elke competitie is belangrijk voor mij en de KNVB Beker is een bijzonder toernooi. Je speelt altijd tegen ploegen met een echte winnaarsmentaliteit. We hebben een belangrijke stap richting de eindzege gezet.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here