Home Nieuws Roger Schmidt denkt als coach heel simpel: ‘De spelers bepalen uiteindelijk zelf...

Roger Schmidt denkt als coach heel simpel: ‘De spelers bepalen uiteindelijk zelf of ze spelen of niet’

933
0

Roger Schmidt is de komende zes maanden gewoon hoofdtrainer van PSV.

De Duitse coach stond in de nadrukkelijke belangstelling van Red Bull Leipzig maar heeft besloten zijn contract in Eindhoven minimaal uit te dienen en mogelijk te verlengen. PSV ligt nog steeds op koers voor diverse prijzen en dus gaat Schmidt er alles aan doen dat te bewerkstelligen. De pijlen worden dan ook gericht op NEC – PSV en op Real Sociedad – PSV. Het contingent geblesseerde spelers wordt kleiner en kleiner en dat is een geruststellende gedachte voor de coach.

“Helaas waren Davy Pröpper en Mario Götze er afgelopen weekend nog niet bij, hopelijk zijn zij ook snel weer terug”, aldus Schmidt in gesprek met ESPN. De trainer heeft zelfs goede hoop dat Götze donderdag in Baskenland weer mee kan doen.

Of de terugkeer van al deze spelers ook gevolgen heeft voor de onverwachte uitblinkers van de vorige wedstrijden, wil Schmidt nog niet zeggen. Bruma, Carlos Vinícius en met name Ritsu Doan kregen en grepen hun kans in de vorige wedstrijden. “Maar of ze blijven staan, dat is niet mijn beslissing”, glimlacht Schmidt. “De spelers bepalen uiteindelijk zelf of ze spelen of niet, ik oordeel op basis van wat ik in de wedstrijden zie. En als ik het gevoel heb dat ik met bepaalde spelers de meeste kans heb om te winnen, dan spelen ze.”

PSV speelt donderdag tegen Real Sociedad en moet in San Sebastian minstens één punt pakken om de tussenronde van de Europa League te halen. NEC, Fortuna Sittard (KNVB Beker), RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles zijn de laatste tegenstanders van 2021.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here