Home Nieuws Roger Schmidt denkt aan verandering van systeem tegen FC Twente

Roger Schmidt denkt aan verandering van systeem tegen FC Twente

1659
0

Wie het interessante boek van Roger Schmidt leest, kan in ieder geval een paar conclusies trekken over veranderingen.

De Duitse coach is geen echte voorstander van veranderingen in zijn werkwijze en spelsysteem. Daarnaast is de coach ook geen liefhebber van rouleren en/of vaak wisselen.


Bij PSV is toch alles anders gebleken kunnen we in januari 2021 concluderen. Toegegeven, het is een bijzonder jaar en een bijzonder seizoen waarin de gezondheid van een een ieder op het spel staat. Dus is er een verandering van aanpak nodig en in dat kader kunnen de vele wisselingen in de basisopstelling gezien worden als een gevolg van de bijzondere omstandigheden.

Mogelijk ligt er opnieuw een verandering op de loer want de Duitser overweegt een ander type spelsysteem te hanteren in de thuiswedstrijd tegen FC Twente.

Schmidt hanteert met PSV een 4-2-2-2 formatie, maar dat verandert in sommige wedstrijden naar een 4-3-3 systeem als de omstandigheden daarom vragen.

“Het is een optie om in 4-3-3 te starten”, zegt Schmidt tegen Voetbal International. “Dat hebben we ook al een paar keer gedaan. Soms is het ook beter.” Een eventuele verandering van formatie betekent echter niet dat PSV op een heel andere manier gaat voetballen. Het gedrag van de spelers in de pressing als ook in balbezit verandert maar heel weinig. Doordat de mindset nagenoeg hetzelfde blijft, kunnen we het in wedstrijden variëren.”

Schmidt licht de speelwijze en de veranderingen toe. “We passen onze stijl een beetje aan aan het drukke programma en aan de kwaliteiten van onze spelers. We hebben iets speciaals nodig in dit seizoen, we zoeken naar het voetbal dat tactisch op dit moment het best past. Soms is het dus niet mogelijk pressing te spelen en moeten we tactisch slim zijn om goed met onze energie te blijven omgaan”, aldus Roger Schmidt over de opties en mogelijkheden die hij voor ogen heeft.


Facebook Comments