Home Nieuws Roger Schmidt concreet in beeld bij Eintracht Frankfurt

Roger Schmidt concreet in beeld bij Eintracht Frankfurt

1605
0

Hoe populair is Roger Schmidt onder de PSV aanhang?

Die vraag is interessant geworden nu de club van conflict naar conflict rolt rond Mo Ihattaren en het elftal van Roger Schmidt half februari al was uitgespeeld voor alle prijzen.


De kritieken op Schmidt en PSV begonnen al in oktober aan te zwellen na remises tegen middenmoters en matig spel in thuiswedstrijden. PSV kon vaak maar een helft imponeren en moest dit regelmatig bekopen met een nederlaag of puntendeling.

Toch blijft Roger Schmidt een vooraanstaande en vooruitstrevende trainer die wel degelijk successen zal gaan boeken met PSV als hij daar de tijd voor krijgt. Ondertussen is in Duitsland wel bekend geworden dat Eintracht Frankfurt serieuze interesse heeft in de coach.

Schmidt zou op een lijst bij Frankfurt staan om de naar Borussia Mönchengladbach vertrokken Adi Hütter te vervangen. Sport BILD meldt wel dat Schmidt niet de eerste keuze is van de club uit Frankfurt. Volgens BILD staat Ralf Rangnick helemaal bovenaan de verlanglijst van de huidige nummer vier van de Bundesliga.

Schmidt heeft bij PSV nog een contract tot medio 2022 en tevreden bij PSV. ‘Ik ben heel blij hier, ik zie potentie en ontwikkeling. Volgend seizoen kunnen we een volgende stap maken en écht meedoen om de prijzen. Dat miste dit jaar, al waren we daar ook weer niet heel ver vandaan. Ik wil het seizoen zo goed mogelijk eindigen; het zou geweldig zijn om volgend jaar Champions League te spelen. Daar ligt mijn focus, niet op andere zaken.’

‘Ik voel geen druk om in de zomer al een beslissing te nemen’, vervolgde Schmidt toen. ‘Ik heb een goede relatie met John de Jong en Toon Gerbrands. We gaan vast het juiste moment vinden om een keer over dat soort zaken te praten, maar nu nog niet.’

Momenteel begeeft Frankfurt zich in de bovenste regionen van het Duitse voetbal en heeft net als PSV zicht op Champions League voetbal. Echter kan Frankfurt zich rechtsreels plaatsen en PSV slechts via een voorportaal. Schmidt was in het verleden ook al in beeld bij Eintracht maar verkaste toen naar Bayer Leverkusen.