Home Nieuws Roger Schmidt blikt terug op afgesloten seizoen: ‘Ja, ik ben tevreden’

Roger Schmidt blikt terug op afgesloten seizoen: ‘Ja, ik ben tevreden’

308
0

Natuurlijk laat Roger Schmidt niet meteen in zijn kaarten kijken als hij een snelle terugblik werpt op het afgelopen seizoen.

Er zijn m’n vast zaken en gebeurtenissen waar Schmidt het zijne over denkt maar overall is de befaamde Duitse oefenmeester niet ontevreden over afgelopen seizoen. Sterker nog, Schmidt is tevreden. Zo spreekt hij uit als het over jaargang 2020-2021 gaat.


Kun je als topclub tevreden zijn als je op 16 punten van de koploper eindigt? Eigenlijk niet maar de tweede plaats in de Eredivisie is zeker geen slechte prestatie.

Ja, ik ben tevreden. Het was een lang en veeleisend seizoen onder speciale omstandigheden en vol ups en downs, ook met onze speelstijl. We hebben een aantal echte topwedstrijden gespeeld, maar het is ons niet gelukt dat niveau vast te houden’, zei Schmidt na afloop van FC Utrecht – PSV.

‘We hebben niet allemaal altijd een topniveau gehaald, dat is ook normaal, dat hoort bij ontwikkeling. Ik verwacht niet direct vanaf het begin perfectie. Uiteindelijk heeft het een tweede plaats opgeleverd, dat is het minimum dat je moet bereiken bij PSV. De concurrentie met goede clubs als AZ, Feyenoord en Vitesse hebben we gewonnen, maar het verschil met Ajax is er nog’, aldus Schmidt over de competitie.

Kijkend naar concurrent Ajax zegt Schmidt: ‘Ajax speelt stabieler op een hoog niveau, maar zij werken nu ook al een aantal jaar samen. De staf zit er al vrij lang en de spelers zijn gewend aan elkaar. Bij ons is dat natuurlijk anders, wij hebben ons goed versterkt, maar die spelers kwamen wel relatief laat. Toen hadden we iedere drie dagen een wedstrijd en bijna nooit tijd om teamtraining te doen. Dat is nodig om de speelwijze erin te slijpen. Nu was ik niet altijd tevreden me hoe we spelen, maar ik accepteer het en verwacht een duidelijke progressie naar volgend seizoen’, concludeerde Roger Schmidt over de nieuwe doelstellingen voor volgend seizoen.


Facebook Comments