Home Nieuws Roger Schmidt blijft wijzen naar verschillen in budget tussen Ajax en PSV

Roger Schmidt blijft wijzen naar verschillen in budget tussen Ajax en PSV

1040
0

De wedstrijd in de Johan Cruijff Arena tegen Ajax is een gedane zaak en dus dient de blik naar voren te worden gericht.

Vrijdagmiddag werd er toch nog een keer een blik geworpen op de desastreuze middag. Roger Schmidt sprak nogmaals over Ajax – PSV maar ook over PSV – FC Twente. De thuiswedstrijd tegen FC Twente staat voor de deur en dat kan gezien de lastige wedstrijden tegen Go Ahead Eagles, Sparta en PEC Zwolle nog best weleens een lastige wedstrijd worden. Hoe gaat PSV FC Twente bestrijden?


Allereerst wilde Schmidt nog terugkomen op de wedstrijd tegen Ajax in Amsterdam. De Duitse trainer blijft toch wijzen op de verschillen in budget tussen Ajax en PSV, waar trainers van clubs die tegenstander van PSV dat op hun beurt niet doen.

In Rotterdam en Alkmaar spreekt men niet over een onhaalbare tweede plaats omdat PSV meer te besteden zou hebben dan Feyenoord en AZ. Schmidt blijft als het ware toch excuses zoeken, wat PSV overall geen goed doet. Het heeft meer weg van de witte vlag hijsen en opgeven dan strijdend de race om de titel aangaan.

Schmidt zei in Amsterdam dat de kansenverhouding op de titel 80 procent om 20 procent is, in het voordeel van de Amsterdammers. ‘Min of meer 20 procent, ja. Maar mijn boodschap was vooral dat we gewoon niet op hetzelfde niveau zitten als Ajax. Dat zie je al aan de teams en aan de budgetten. Het gat is maar vier punten, dus we vechten nog steeds om de titel, maar we hebben wel een perfect seizoen nodig”, aldus Roger Schmidt wijzend naar de verschillen in budgetten.