Home Nieuws Roger Schmidt blij met vertoonde spel en support PSV fans, Fatih Terim...

Roger Schmidt blij met vertoonde spel en support PSV fans, Fatih Terim terneergeslagen

929
0

Een wereld van verschil tussen de gemoedstoestand van coach Fatih Terim en Roger Schmidt.

Na afloop van de wedstrijd tussen PSV en Galatasaray pakten zich donkere wolken samen boven de Turkse club. Fans, spelers en coach waren erg teleurgesteld en dat viel van de gezichten af te lezen. Roger Schmidt daarentegen gaf aan een prachtige Europa Cup avond achter de rug te hebben. Schmidt zei na de wedstrijd in gesprek met RTL erg genoten te hebben van de sfeer op de tribunes.


“Het was al erg lang geleden dat de supporters er bij waren in een officiële wedstrijd en het was vandaag heel belangrijk. Als je dan zo kan spelen in de eerste wedstrijd in een vol stadion ben je natuurlijk heel blij”, aldus Schmidt. “We hebben heel goed gespeeld en een paar prachtige doelpunten gemaakt. We hebben een heel goede stap gezet om naar de volgende ronde te gaan, maar we zijn pas halverwege.”

Schmidt was vooral de spreken over de wilskracht en teamspirit van PSV. “We hebben in de praktijk gebracht waar we steeds op getraind hebben”, zo gaf hij aan. “We zijn in 90 minuten niet gestopt om hun aan te vallen. We hebben veel ballen veroverd en hebben ze ook van ons doel kunnen weg houden, zodat ze amper kansen hebben gekregen.”

Schmidt ging verder: “Het was vandaag ook heel belangrijk dat we lieten zien efficiënt te kunnen zijn, want dat was afgelopen seizoen vaak een probleem. We creëerden een hoop kansen, maar maakten er geen gebruik van. Dat was nu anders. We waren in staat om veel te scoren. Dit is zeker een goed resultaat na de eerste wedstrijd.”

De teleurgestelde en terneergeslagen Fatih Terim stamelde na afloop dat zijn club nog lang niet klaar is voor het grote werk en het Europese podium. PSV verdiende de zege, verklaarde Terim onomwonden.


Facebook Comments Box